21033115.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Oplossingen AQUATURBO Systems bewijzen duurzaamheid

AQUATURBO Systems zit in de lift. De aanbieder van beluchtingssystemen maakt sinds twee jaar deel uit van de Franse groep SFA, wat letterlijk en figuurlijk voor extra zuurstof zorgt, onder meer door de verruiming van het aanbod. Ook de verhuur van beluchters scoort goed. Dat zorgt bij COO Aurélien Goyeau en Tijl Beets (manager product development & engineering) voor lachende gezichten.

smartball03.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
De Waalse Watermaatschappij (SWDE) neemt oude waterleiding terug in gebruik dankzij lekdetectietechnologie van Xylem

In Wallonië werd een drinkwaterleiding van de Société Wallonne des Eaux (SWDE oftewel Waalse Watermaatschappij) buiten gebruik gesteld omdat de leiding herhaaldelijke overstromingen veroorzaakte op het landbouwterrein waar ze onderdoor liep. Met behulp van de SmartBall-oplossing kon Xylem drie lekken in de bijna 5 kilometer lange pijpleiding opsporen. Het resultaat? SWDE wist met precisie de leiding uit te graven, te herstellen en opnieuw in gebruik te nemen.

aq94liquisens3.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Naar een slimmere en duurzamere legionellapreventie

De grote risico’s verbonden aan een legionellabesmetting, in mei 2019 nogmaals pijnlijk geïllustreerd door de problemen in het Gentse havengebied, hebben ertoe geleid dat in talrijke installaties strenge maatregelen getroffen (moeten) worden om het risico op besmetting in te dijken. Veelal gaat het daarbij om preventieve beheersmaatregelen vastgelegd volgens algemene principes, maar via slimme monitoring wil Liquisens het in de toekomst tegelijk veiliger én efficiënter aanpakken.

beeld1dewatertorenfeluykreegeencoating.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Nieuwe coating biedt betere betonbescherming

Master Builders Solutions heeft een nieuwe coating op de markt gebracht om afvalwaterreservoirs te beschermen tegen zeer agressief afvalwater. Het gaat om de MasterSeal 7000 CR die een specifieke chemische weerstand biedt tegen hoge concentraties van biogeen zwavelzuur. De coating combineert scheuroverbrugging met een zeer hoge chemische resistentie.

beeld2pidpawilmeerbedrijvenhelpencopyrightkoenbroos.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Pidpa, waterpartner voor bedrijven en gemeenten

Waterbedrijf Pidpa begeleidt vandaag meer en meer bedrijven bij het beheer (zuiveren, recycleren, …) van hun waterstromen. Dat vertelt Maarten Debusschere, Sales Manager bij Pidpa.

vagfoto.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Kleppen van VAG Group scoren internationaal

In 2022 viert VAG Group de 150ste verjaardag. Het zegt wel iets over de status die deze producent van onder meer vlinderkleppen mettertijd heeft verworven. Ook internationaal liggen de oplossingen van de Duitse fabrikant goed in de markt.

m500allt06.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Rento start sterk met lastoestellen voor kunststoffen

Het lassen van kunststoffen is een specialisatie die de juiste apparatuur, expertise én service vergt. Dat zijn meteen ook de drie troeven waar Rento over beschikt. De recent opgestarte onderneming van Filip Van Bael, Derk van Asselt en Koen van Baarle nam vanuit Heist-op-den-Berg meteen een vliegende start en leverde al een gerichte oplossing voor leidingwerken in functie van de Oosterweelverbinding.

arconvertedluc5_1.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Colruyt Group onderzoekt decentrale waterzuivering

Onlangs nam Colruyt Group hun nieuwe waterzuiveringsinstallatie op hun distributiecentrum Dassenveld in gebruik ((is het mogelijk om online hier een link te leggen naar het vorige artikel hierover?)). Na de grote stromen kijkt Colruyt Group ook naar het zuiveren van water op winkelschaal, m.a.w. kleiner en decentraal, op winkelschaal. Er zijn meer dan 500 Colruyt-filialen, OKays, Dreamlands,… “Daar gaat het om volumes van minder dan duizend liter drinkwater per dag”, zegt Lize Linclau, R&D-projectingenieur water. Zij leidt dit project bij Colruyt Group.

enviro01.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Afvalwaterzuiveringsinstallatie voor hoge concentraties zoutzuur

In Loon-Plage, in het industriegebied van de haven van Duinkerke (Frankrijk), exploiteert afvalverwerkingsspecialist Indaver een nieuwe fabriek. Onder de naam IndaChlor staat deze in voor de terugwinning van zoutzuur uit gechloreerde afvalstoffen van grootindustriële bedrijven, met als doel het zoutzuur vervolgens als schone secundaire grondstof aan de industrie terug te leveren. Zoutzuur is immers een essentiële grondstof voor diverse industriële productieprocessen.

productieb.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Duurzame oplossingen in glasvezelversterkte kunststof voor fabriek van chemicaliën

P-Trex steunt Aqua Ecologic bij de renovatie van een fabriek voor chemicaliën met een performante oplossing die bestand is tegen de meest corrosieve omstandigheden.

030wro.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Nieuwe ultrapuur waterinstallatie voor hogere productiecapaciteit microchips

Laptops, smartphones en spelcomputers … allemaal zijn ze afhankelijk van microchips. Niet verrassend dus dat de vraag naar microchips in januari 2021, mede vanwege het vele thuiswerken, een absoluut hoogtepunt kende. Om daaraan te blijven voldoen investeerden heel wat halfgeleiderfabrikanten de voorbije maanden in uitbreidingen en capaciteitsvergrotingen. Een stap die onmogelijk gerealiseerd kan worden zonder extra productiecapaciteit voor ultrapuur water.

debrabandere6.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Blue Foot Membranes lanceert de MBR 2.0

Het gebruik van membraanbioreactoren is een techniek die al langer wordt toegepast voor industriële afvalwaterzuivering. In samenwerking met VITO creëerde Blue Foot Membranes een nieuwe versie van deze technologie, die vooral berust op de constructie van betere, onbreekbare filters. “Het systeem bewijst nu al zijn nut in de industriële wereld en kan ook voor RWZI’s (municipale rioolwaterzuiveringsinstallaties) een toegevoegde waarde betekenen”, vertelt Stephan van Hoof van het bedrijf uit Lommel.