img2978.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 103 – maart 2024
Derde editie Techni-Mat strijkt neer in Gent

Op woensdag 15 en donderdag 16 mei vindt de derde editie van Techni-Mat plaats. De vakbeurs voor bouwprofessionals in de infra, ruwbouw en burgerlijke bouwkunde verhuist daarvoor van Kortrijk naar Gent, en hoopt op die manier nog meer bezoekers te bereiken. “Onze eerste twee edities waren nog in grote mate getekend door corona”, vertelt Gregory Olszewski, directeur van organisator The Fair Experts. “Met een nieuwe locatie, een nog efficiëntere standenindeling, een rijk gevuld randprogramma en extra netwerkmomenten willen we dat juk nu volledig van ons afwerpen.”

seijbelphotography8976.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 103 – maart 2024
Innovatie, samenwerking en kennisdeling tijdens Aqua Nederland 2024

Van 19 tot en met 21 maart 2024 vindt Aqua Nederland opnieuw plaats in Evenementenhal Gorinchem. Onder het overkoepelende thema ‘Samen Werken aan Water’ brengt het evenement ruim 6.500 bezoekers, 320 exposanten en 70 experts uit het uitgebreide kennisprogramma samen, waarmee het een cruciaal netwerkmoment faciliteert. Het evenement belooft een veelbelovende mix van innovatie, samenwerking en kennisdeling te worden in het licht van de actuele uitdagingen op het gebied van afvalwater, proceswater, drinkwater en stedelijk water & rioolbeheer.

italianexhibitiongroup01.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 102 – december 2023
Groene economie kleurt steeds meer blauw op Ecomondo

Ecomondo 2023 was de 26ste editie van het internationale beursevent in Europa en het Middellandse Zeegebied voor technologieën, diensten en industriële oplossingen in de groene en circulaire economie. In het Rimini Expo Center waren o.m. Ecomondo Water en Blue Economy highlights.


WieTec China rectangle maart-april 2024
53249401862997c13cf1bo.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 102 – december 2023
Waterbehandeling centraal thema op Pollutec 2023

Dit jaar mocht Pollutec ruim 51.000 bezoekers ontvangen, 11% meer dan in 2021. De 45ste uitgave van de tweejaarlijkse internationale beurs voor milieuoplossingen telde ook zowat 2.000 exposanten, waarbij 200 startups. Er vonden ook 420 conferenties plaats en er werden in preview 120 innovaties voorgesteld.

atf202307.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 102 – december 2023
Grotere internationale belangstelling voor Aquarama Trade Fair

Een goed concept blijft zijn degelijkheid bewijzen. Een bezoek aan Aquarama Trade Fair op 19 oktober in de Brabanthal bewijst dat die boutade ook voor dit evenement zeker opgaat. Met 127 exposanten en een grote opkomst konden organisatoren Filip Cossement en Katja Wijffels van FCO Media eens te meer terugblikken op een geslaagde organisatie.

ecomondo23previewbezoekers.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 101 – september 2023
Ecomondo 2023: de ecologische transitie heeft zijn eigen ecosysteem

Van 7 tot en met 10 november as. vindt in het Italiaanse Rimini Expo Center de 26e editie van Ecomondo, de voornaamste Europese vakbeurs rond technologie voor circulaire economie, plaats. Blue Economy is één van de zes hoofdthema’s: van de water supply chain over de circulaire en gezondheidsbevorderende rol van water in het Bio Cities verhaal, tot de circulaire en regeneratieve aspecten van Blue Economy.


Aquarama trade fair 2024 rectangle
202111031442aquatechaquatechconnectlrflorisheuer1259.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 101 – september 2023
Aquatech Amsterdam 2023

Aquatech is ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor proces-, drink- en afvalwater! Op Aquatech Amsterdam kunt u meer dan 20.000 waterprofessionals van over de hele wereld ontmoeten in de avontuurlijke stad Amsterdam. Van 6 tot 9 november kunt u uw kennis uitbreiden, nieuwe technologieën en start-ups ontdekken en bestaande en nieuwe klanten ontmoeten.

51587781229aac0380b3ao.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 100 – juni 2023
Pollutec geeft voorbeeld als toonaangevende beurs voor milieuoplossingen

Onder het motto ‘practice what you preach’, wil Pollutec Lyon dit jaar via verschillende ecologische initiatieven laten zien hoe het mogelijk is om milieuvriendelijkheid te integreren in de organisatie van een wereldwijde vakbeurs. Beursdirecteur Anne-Manuèle Hébert is erg enthousiast over het engagement dat het evenement zal tonen en hoopt dat meer dan 50.000 professionele bezoekers van 10 tot 13 oktober naar Lyon Eurexpo zullen komen.

dsc0399.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 100 – juni 2023
Aquarama Trade Fair wil sectoroverschrijdende samenwerking faciliteren

Op 19 oktober 2023 vindt in de Brabanthal in Leuven de achttiende editie van Aquarama Trade Fair plaats. Een leeftijd waarop we onszelf traditioneel als volwassen beschouwen, al heeft de vakbeurs zichzelf op dat vlak al lang niet meer te bewijzen. De vaste formule van een ééndaagse beurs met uitgekiend randprogramma staat al jaren op punt en het enthousiasme blijft ondertussen maar groeien. “Een half jaar voor datum was de beurs al zo goed als volledig uitverkocht”, klinkt het bij organisator FCO Media.

seijbelphotography1219.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 99 – maart 2023
‘Samen werken aan water’ staat centraal aankomende maart tijdens programma vakbeurs Aqua Nederland met 50+ sprekers

GORINCHEM – Met de huidige uitdagen op het gebied van afvalwater, proceswater, drinkwater en stedelijk water is het van groot belang om samen te komen met de sector. Aqua Nederland vormt op 21, 22 en 23 maart in Evenementenhal Gorinchem hét moment voor de Nederlandse watersector. Hier worden krachten gebundeld om een verschil te maken en actuele waterproblematiek aan te pakken. Aqua Nederland faciliteert met ruim 300 exposanten en een omvangrijk kennisprogramma met 50+ sprekers een belangrijk netwerkmoment voor de sector.

beeld1veelvolkopdelezingenvandeaquaramatradefair.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 98 – december 2022
Chemische industrie zet in op duurzaam watermanagement

Op de Aquarama Trade Fair stond de lezingreeks van watercircle.be – essenscia – VMx helemaal in het teken van de chemische industrie. Onder grote belangstelling werden heel wat interessante projecten toegelicht.

vlario01.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 98 – december 2022
Waterbewust bouwen onder de loep

Over de relatie tussen de waterproblematiek en onze (dicht)bebouwde omgeving bestaat inmiddels geen twijfel meer. Tegelijk schuilt er in onze gebouwen echter ook een groot potentieel om de weerbaarheid tegen droogte en overstromingen te verhogen. Tijdens de infosessie van Vlario op Aquarama Trade Fair kwamen alvast een aantal mogelijkheden, opportuniteiten en – hoe kan het ook anders – drempels aan bod.

beeldlezingreekscebedeau.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 98 – december 2022
CEBEDEAU zet innovaties in de kijker op Aqarama Trade Fair

De lezingreeks van CEBEDEAU, een expertise- en onderzoekscentrum voor de behandeling en het gebruik van water en voor milieubiotechnologie, trok heel wat kijklustigen op de Aquarama Trade Fair. Er waren dan ook heel wat interessante sprekers.

aquaflanders01.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 98 – december 2022
Kwalitatieve materialen beschermen de volledige kringloop

Willen we de kwaliteit van ons water verzekeren, ongeacht of dat leidingwater dan wel tweedecircuitwater is, dan dienen we aandachtig te zijn op de materialen die we gebruiken. Niet alleen in drinkwaterproductie, -distributie en -transport, maar evenzeer in het transport van afvalwater. Tijdens de studienamiddag van AquaFlanders werd de hele kringloop onder de loep genomen én werd een belangrijke stap genomen om ook de binneninstallaties voor de nieuwe Europese Drinkwaterrichtlijn klaar te stomen.

BEURSNIEUWS  
Aquarama 98 – december 2022
Terugblik op een dynamische Aquarama Trade Fair

Er zit beweging in de Belgische watersector. En dan hebben we het heus niet alleen over de pakweg 1.300 aanwezigen die op 20 oktober langs de standen van 120 Aquarama Trade Fair exposanten laveerden. Nee, ook de vele innovatieve producten, ambitieuze projecten, gedreven sprekers en duidelijke engagementen die op en naast de beursvloer – tijdens de seminaries van AquaFlanders, Cebedeau, Vlario en watercircle.be – gevonden konden worden, getuigen van de nodige dynamiek.

atf02.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 96 – juni 2022
Aquarama Trade Fair engageert steeds meer professionele eindgebruikers

In de watersector behoeft Aquarama Trade Fair geen introductie meer. Watertechnologiebedrijven, maar ook drinkwatermaatschappijen en onderzoekers beschouwen de vakbeurs al ettelijke jaren als een jaarlijkse afspraak en een uitgelezen netwerkmoment. Ondertussen vinden echter ook steeds meer professionele eindgebruikers hun weg naar de Brabanthal. Op 20 oktober 2022 zullen ze daar opnieuw kunnen kennismaken met innovaties, technologieën en partners voor een duurzaam waterbeheer.

lowres0454.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 95 – maart 2022
Eindelijk weer verzamelen

Elk nadeel heb zijn voordeel. Waar u de voorbije twintig maanden wat op uw beurshonger bleef zitten, krijgt u nu een heus driegangenmenu voorgeschoteld. Pumps & Valves valt dit jaar immers samen met de beurzen Maintenance en M+R. zo krijgt u op 23 en 24 maar in Antwerp Expo een overzicht van alle belangrijkste ontwikkelingen in uw sector, maar in één klap ook van het hele industriële spectrum. Een buitenkansje.

laborama04.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 95 – maart 2022
De beurs LABORAMA vindt plaats in mei 2022

Na een onvrijwillige afwezigheid van twee jaar door de Coronapandemie, kijkt de organisatie ernaar uit om in mei 2022 opnieuw een fysieke beurs te organiseren. Zo zal de 22ste editie van de beurs LABORAMA doorgaan op donderdag 19 en vrijdag 20 mei 2022 in Paleis 1 van Brussel Expo.  

seijbelphotography0300.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 95 – maart 2022
Samen werken aan water tijdens vakbeurs Aqua Nederland

In maart 2022 is dan eindelijk hét moment voor Aqua Nederland. Met diverse verplaatsingen vanwege COVID-19 opent Evenementenhal Gorinchem haar deuren voor waterprofessionals op 15, 16 en 17 maart. De huidige en toekomstige wateruitdagingen zoals het sluiten van waterketens, het verwaarden van afvalwater en slimme technologieën voor het hergebruik en zuiveren van afvalwater staan bij Aqua Nederland op de agenda.

beeld2lipidspilot.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 90 – december 2020
Rioolwater is waardevol

Tijdens de Aquarama Trade Fair werd een speciaal webinar voor het Europees project Wow! georganiseerd. Dit project haalt waardevolle grondstoffen uit het rioolwater. Dit heeft een positieve invloed op het klimaat. Met deze waardevolle grondstoffen kunnen producten gemaakt worden zoals bioplastic, biodiesel en biochar.

foto7eenfotovandeflexibelebuffer.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 90 – december 2020
Webinar VLARIO focust op circulariteit

Het webinar van Vlario op de 15de editie van de Aquarama Trade Fair stond helemaal in het teken van het circulaire water. VLARIO organiseerde in samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), Vlakwa, Aquafin en De Watergroep een infosessie rond circulair water voor lokale besturen en rioolbeheerders.