ecomondo23previewbezoekers.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 101 – september 2023
Ecomondo 2023: de ecologische transitie heeft zijn eigen ecosysteem

Van 7 tot en met 10 november as. vindt in het Italiaanse Rimini Expo Center de 26e editie van Ecomondo, de voornaamste Europese vakbeurs rond technologie voor circulaire economie, plaats. Blue Economy is één van de zes hoofdthema’s: van de water supply chain over de circulaire en gezondheidsbevorderende rol van water in het Bio Cities verhaal, tot de circulaire en regeneratieve aspecten van Blue Economy.

202111031442aquatechaquatechconnectlrflorisheuer1259.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 101 – september 2023
Aquatech Amsterdam 2023

Aquatech is ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor proces-, drink- en afvalwater! Op Aquatech Amsterdam kunt u meer dan 20.000 waterprofessionals van over de hele wereld ontmoeten in de avontuurlijke stad Amsterdam. Van 6 tot 9 november kunt u uw kennis uitbreiden, nieuwe technologieën en start-ups ontdekken en bestaande en nieuwe klanten ontmoeten.

51587781229aac0380b3ao.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 100 – juni 2023
Pollutec geeft voorbeeld als toonaangevende beurs voor milieuoplossingen

Onder het motto ‘practice what you preach’, wil Pollutec Lyon dit jaar via verschillende ecologische initiatieven laten zien hoe het mogelijk is om milieuvriendelijkheid te integreren in de organisatie van een wereldwijde vakbeurs. Beursdirecteur Anne-Manuèle Hébert is erg enthousiast over het engagement dat het evenement zal tonen en hoopt dat meer dan 50.000 professionele bezoekers van 10 tot 13 oktober naar Lyon Eurexpo zullen komen.

dsc0399.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 100 – juni 2023
Aquarama Trade Fair wil sectoroverschrijdende samenwerking faciliteren

Op 19 oktober 2023 vindt in de Brabanthal in Leuven de achttiende editie van Aquarama Trade Fair plaats. Een leeftijd waarop we onszelf traditioneel als volwassen beschouwen, al heeft de vakbeurs zichzelf op dat vlak al lang niet meer te bewijzen. De vaste formule van een ééndaagse beurs met uitgekiend randprogramma staat al jaren op punt en het enthousiasme blijft ondertussen maar groeien. “Een half jaar voor datum was de beurs al zo goed als volledig uitverkocht”, klinkt het bij organisator FCO Media.

seijbelphotography1219.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 99 – maart 2023
‘Samen werken aan water’ staat centraal aankomende maart tijdens programma vakbeurs Aqua Nederland met 50+ sprekers

GORINCHEM – Met de huidige uitdagen op het gebied van afvalwater, proceswater, drinkwater en stedelijk water is het van groot belang om samen te komen met de sector. Aqua Nederland vormt op 21, 22 en 23 maart in Evenementenhal Gorinchem hét moment voor de Nederlandse watersector. Hier worden krachten gebundeld om een verschil te maken en actuele waterproblematiek aan te pakken. Aqua Nederland faciliteert met ruim 300 exposanten en een omvangrijk kennisprogramma met 50+ sprekers een belangrijk netwerkmoment voor de sector.

beeld1veelvolkopdelezingenvandeaquaramatradefair.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 98 – december 2022
Chemische industrie zet in op duurzaam watermanagement

Op de Aquarama Trade Fair stond de lezingreeks van watercircle.be – essenscia – VMx helemaal in het teken van de chemische industrie. Onder grote belangstelling werden heel wat interessante projecten toegelicht.

vlario01.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 98 – december 2022
Waterbewust bouwen onder de loep

Over de relatie tussen de waterproblematiek en onze (dicht)bebouwde omgeving bestaat inmiddels geen twijfel meer. Tegelijk schuilt er in onze gebouwen echter ook een groot potentieel om de weerbaarheid tegen droogte en overstromingen te verhogen. Tijdens de infosessie van Vlario op Aquarama Trade Fair kwamen alvast een aantal mogelijkheden, opportuniteiten en – hoe kan het ook anders – drempels aan bod.

beeldlezingreekscebedeau.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 98 – december 2022
CEBEDEAU zet innovaties in de kijker op Aqarama Trade Fair

De lezingreeks van CEBEDEAU, een expertise- en onderzoekscentrum voor de behandeling en het gebruik van water en voor milieubiotechnologie, trok heel wat kijklustigen op de Aquarama Trade Fair. Er waren dan ook heel wat interessante sprekers.

aquaflanders01.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 98 – december 2022
Kwalitatieve materialen beschermen de volledige kringloop

Willen we de kwaliteit van ons water verzekeren, ongeacht of dat leidingwater dan wel tweedecircuitwater is, dan dienen we aandachtig te zijn op de materialen die we gebruiken. Niet alleen in drinkwaterproductie, -distributie en -transport, maar evenzeer in het transport van afvalwater. Tijdens de studienamiddag van AquaFlanders werd de hele kringloop onder de loep genomen én werd een belangrijke stap genomen om ook de binneninstallaties voor de nieuwe Europese Drinkwaterrichtlijn klaar te stomen.

BEURSNIEUWS  
Aquarama 98 – december 2022
Terugblik op een dynamische Aquarama Trade Fair

Er zit beweging in de Belgische watersector. En dan hebben we het heus niet alleen over de pakweg 1.300 aanwezigen die op 20 oktober langs de standen van 120 Aquarama Trade Fair exposanten laveerden. Nee, ook de vele innovatieve producten, ambitieuze projecten, gedreven sprekers en duidelijke engagementen die op en naast de beursvloer – tijdens de seminaries van AquaFlanders, Cebedeau, Vlario en watercircle.be – gevonden konden worden, getuigen van de nodige dynamiek.

atf02.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 96 – juni 2022
Aquarama Trade Fair engageert steeds meer professionele eindgebruikers

In de watersector behoeft Aquarama Trade Fair geen introductie meer. Watertechnologiebedrijven, maar ook drinkwatermaatschappijen en onderzoekers beschouwen de vakbeurs al ettelijke jaren als een jaarlijkse afspraak en een uitgelezen netwerkmoment. Ondertussen vinden echter ook steeds meer professionele eindgebruikers hun weg naar de Brabanthal. Op 20 oktober 2022 zullen ze daar opnieuw kunnen kennismaken met innovaties, technologieën en partners voor een duurzaam waterbeheer.

lowres0454.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 95 – maart 2022
Eindelijk weer verzamelen

Elk nadeel heb zijn voordeel. Waar u de voorbije twintig maanden wat op uw beurshonger bleef zitten, krijgt u nu een heus driegangenmenu voorgeschoteld. Pumps & Valves valt dit jaar immers samen met de beurzen Maintenance en M+R. zo krijgt u op 23 en 24 maar in Antwerp Expo een overzicht van alle belangrijkste ontwikkelingen in uw sector, maar in één klap ook van het hele industriële spectrum. Een buitenkansje.