ottimaenredi.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 92 – juni 2021
Bescherming tegen overstroming

Klimaatverandering en toenemende verstedelijking betekenen dat rioleringsstelsels steeds meer water moeten slikken. Bij hoge waterstand en/of hevige regens kan het dan gebeuren dat de riolering de toevloed niet maar aankan. In die situaties kan er rioolwater terugstromen in de woningen, met aanzienlijke schade tot gevolg. Dat kan voorkomen worden met terugslagkleppen, zoals het Ottima-gamma van Nicoll.

2a.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 92 – juni 2021
Kunststof vlinderklep 565 van GF Piping Systems

GF Piping Systems lanceert met de 100% kunststof vlinderklep 565 dé vervanger voor metalen vlinderkleppen, en dit met alleen maar voordelen op alle vlakken. Om dit aan de klanten te bewijzen, trekt GF Piping Systems coronaproof de baan op met een nieuwe demonstratiewagen. Nodig GF Piping Systems uit en ontdek zelf de voordelen van verschillende kunststof producten voor jou en je klant.

1591622769443.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 92 – juni 2021
Regelkleppen voor uiteenlopende toepassingen

Voor veel waterbehandelingsprocessen is een nauwkeurige en goedkope regeling van de stroomsnelheid vereist. De BT-Maric stroomregelklep werd speciaal ontwikkeld voor een constante en vooraf ingestelde stroomsnelheid, ongeacht het drukniveau en eventuele schommelingen.


Aquarama 2021 rectangle
aq92vega02.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 92 – juni 2021
Autonome niveausensoren voor onbezorgd voorraadbeheer

Wie op een intelligente manier aan voorraadbeheer wil doen, heeft vandaag de keuze uit talloze sensoren en technologieën voor niveaumeting. Maar wat als de voorraad in kwestie zich op een afgezonderde plaats bevindt, moeilijk bereikbaar, zonder stroomvoorziening of zelfs communicatiesignaal? Voor dergelijke vraagstukken ontwikkelde VEGA de serie VEGAPULS Air, met drie compacte en autonome niveausensoren op basis van 80GHz-radartechnologie.

doornik26.jpg

PROJECT  
Aquarama 92 – juni 2021
Deschacht levert verticale regenwaterput voor CHwapi

Zeker in deze speciale tijden is het meer dan ooit noodzakelijk dat zorginstellingen over een optimale infrastructuur beschikken om iedereen de best mogelijke medische hulp te bieden. In functie daarvan investeert CHwapi volop in een nieuwe accommodatie. Daar hoort uiteraard ook een kwalitatief watermanagement bij. In functie daarvan wordt de riolering gemoderniseerd. Er komt onder meer een nieuwe regenwatertank waarvoor Deschacht de materialen leverde.

aq92kwt01.jpg

PROJECT  
Aquarama 92 – juni 2021
Drinkwatervoorziening regelen via ondergronds spaarbekken

Één essentiële strategie in de strijd tegen droogte en de brede waaier aan bijbehorende problemen, is het opslaan en bufferen van wateroverschotten wanneer deze zich voordoen. Om ook in periodes van drinkwatertekorten in de behoeften van burgers te kunnen voldoen, bouwde water-link de voorbije jaren zo een nieuw spaarbekken van 20.000 m3. Het gehele volume bevindt zich ondergronds, wat onder meer aan de afsluiters bijzondere eisen stelde.

colruyt2019041513109cghallezinkstraatfs1enfs2metaanduiding.jpg

PROJECT  
Aquarama 92 – juni 2021
Colruyt Group investeert opnieuw in een ambitieus waterzuiveringsproject

Na het bouwverlof begint Colruyt Group Technics aan de bouw van een waterzuiveringsinstallatie die het afvalwater van hun hoofdkantoor Wilgenveld, de site Elbeek en het distributiecentrum Dassenveld in Halle zal behandelen. Die zijn samen goed voor een kwart van het totale waterverbruik van de groep.

aq92veolia03.jpg

PROJECT  
Aquarama 92 – juni 2021
Twee keer acuut en op maat gedepanneerd

In een ideale wereld verloopt alles altijd volgens plan. In de realiteit, daarentegen, en daar is het afgelopen jaar nog maar eens getuige van, moeten we ons herhaaldelijk een weg banen langsheen obstakels en onverwachte wendingen. Zelfs wie zich met regelmatig onderhoud en geplande shut-downs probeert veilig te stellen, zal ooit voor verrassingen komen te staan. Dat ondervonden ook onderstaande bedrijven, waar een essentiële trap in de waterbehandeling vroeger dan vooropgesteld uitviel en er plots wel heel veel op het spel stond.

1b_5.jpg

PROJECT  
Aquarama 92 – juni 2021
Dejonghe Techniek levert waterscheidingstechniek bij West Recycle

West Recycle nam vorig jaar in de achterhaven van Oostende een nieuwe installatie in gebruik voor de fysico-chemische reiniging van inerte afvalstromen uit diverse afvalgerelateerde sectoren zoals de bouw, metaal, recycling, demontage, opslag en landbouw. Als nullozer hergebruikt West Recycle alle afvalwater vanuit het productieproces. De reststoffen worden opnieuw ingezet in het systeem, wat een schoolvoorbeeld is van de circulaire economie, één van de vijf pijlers van Haven Oostende. Het concept voor de waterbehandeling is ontworpen door Dejonghe Techniek en metaalconstructeur Vermeersch Construct.

avikoinstallatieschets.jpg

PROJECT  
Aquarama 92 – juni 2021
Aerzen-blowers cruciaal voor nieuwe waterzuivering Aviko

Voor een performante nieuwe waterzuiveringsinstallatie is een kwalitatieve en betrouwbare beluchting nodig. Voor dergelijke projecten werkt technologieleverancier Veolia dan ook graag samen met Aerzen. De fabrikant van roots- en schroefblowers kreeg het vertrouwen om het blowerpark te leveren voor de nieuwe WZI van Aviko, het aardappelverwerkend bedrijf uit Poperinge.

liqson2.jpg

PROJECT  
Aquarama 92 – juni 2021
Liqson helpt AB InBev bij hergebruik grondwater

Hergebruik van water is een thema dat almaar meer op de voorgrond treedt. Ook in de brouwerijwereld beseft een groeiend aantal stakeholders het belang ervan. De Leuvense Stella Artois-brouwerij van AB InBev zet hier sterk op in en rekent op Liqson om dit proces mee te faciliteren via de aanlevering van geschikte buffertanks, pompen en instrumentatie.

aq92suez01_3.jpg

PROJECT  
Aquarama 92 – juni 2021
Betrouwbaar deminwater op basis van variabele waterbronnen

De immer groeiende technische en juridische complexiteiten in combinatie met een onophoudelijke streven naar meer efficiëntie leiden ertoe dat steeds meer productiebedrijven hun waterbehandeling uit handen geven. Ook de van oorsprong Noorse groep Yara, internationaal opererend producent van meststoffen, hanteert de filosofie dat ieder zich best op zijn eigen specialiteiten richt. In 2019 ging het bedrijf dan ook op zoek naar een partner die op de productiesite in het Waalse Tertre kon voorzien in de juiste kwaliteit gedemineraliseerd water.