compositiondulcolevel.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 100 – juni 2023
ProMinent wint Duitse innovatietrofee met slimme vernieuwingen

Een plaatsje bij de top 100 van meest innovatieve middelgrote bedrijven in Duitsland, is alleen voor de ‘happy few’ weggelegd. ProMinent kaapte deze onderscheiding weg dankzij het Dulconnex Platform. Deze online applicatie richt zich op de registratie en analyse van data van alle actieve doseerpompen, meet- en regelapparatuur en doseringssystemen die bij een klant aanwezig zijn. Daarnaast pakt het bedrijf uit met een ozongenerator voor hogere capaciteit.

johanerwin.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 100 – juni 2023
Van pomp tot oplossing

Johan Broekmans gaf zijn bedrijf in 2012 niet toevallig de naam Quality Pumps & Machines mee. Vanuit Lochristi voorziet de firma talloze ondernemingen uit de bouw, wegenbouw en waterwereld immers van hoogwaardige dieselaangedreven en elektrische pompen. Sinds de overname door de Nederlandse Van der Ende Group in 2021 wordt er echter ook al eens wat verder gekeken. Onder meer waterbehandeling en watermanagement komen zo in het vizier.

waw01.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 100 – juni 2023
Duurzame samenwerking voor debietmetingen

In 2017 bouwde Ekopak een waterbehandelingsinstallatie voor een industriële klant in de Gentse haven. Om alle instrumentatie in het bedrijf op elkaar af te stemmen, stond de klant erop dat debietmeters van een industrieel merk toegepast zouden worden. De keuze viel daarbij op KROHNE. Voor Ekopak was het een eerste kennismaking met de fabrikant van procesinstrumentatie, maar meteen ook de start van een duurzame samenwerking. Zes jaar later is KROHNE alvast dé geprefereerde partner voor debietmeters.


Economondo sept/okt 2023
edopumpsfoto.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 100 – juni 2023
EDO Pumps kijkt uit naar versterking voor verdere groei

Een onderneming die zijn ‘robijnen’ jubileum mag vieren met de stichter nog als zaakvoerder aan boord: het is vrij uitzonderlijk. EDO Pumps speelde dat wel klaar en mag dit jaar zelfs 41 kaarsjes uitblazen. Dat doet stichter Erik De Doncker onder meer met dochter Inge, die dit jaar het team kwam versterken. “Onze klantgerichte oplossingsstrategie blijft goed scoren, nu hopen we een aantal nieuwe profielen te kunnen aanwerven om de markt nog beter te kunnen bedienen.”

lechlerpgeneralindustrytankcleaningnozzles01.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 99 – maart 2023
Waterkracht op z’n sterkst

Schijnbaar onbeduidend, doch opmerkelijk impactvol. De woorden zijn perfect van toepassing op sproeikoppen. De juiste nozzle, zoals dat in het mooi Engels heet, levert immers een belangrijke bijdrage aan de efficiëntie, de duurzaamheid en de snelheid van een brede waaier aan processen in onder meer de industrie en de waterzuivering. Met een portfolio van meer dan 45.000 verschillende sproeikoppen heeft het Duitse Lechler voor elk vraagstuk wel een geschikte oplossing. Op vlak van tankreiniging draagt het bedrijf zelfs het predicaat ‘marktleider’.

kiwa5.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 99 – maart 2023
KIWA-keuring verruimt Nederlands groeipotentieel voor CGK

Het gaat goed met CGK. De fabrikant van oplossingen voor bescherming van mens, milieu en infrastructuur is sinds november 2022 de trotse bezitter van het KIWA-certificaat voor opslagtanks in PE en PP. Bovendien verruimt het assortiment verder dankzij partnerships met Pro-Do-Mix (Italië) en IUT (Duitsland). Businessunitmanager Stijn Dely licht een en ander toe.


Aquatech 2023
dsc048441.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
High purity water voor biotechbedrijf Glycom

Het Deense Glycom is een particulier en onderzoeksgericht biotechbedrijf met een bijzondere expertise in humane melk oligosachariden – de oligosachariden aanwezig in moedermelk, beter gekend als HMO’s. Omdat water in het HMO-proces een belangrijke rol speelt, deed het bedrijf voor het uitwerken van de waterbehandelingsinstallatie een beroep op EUROWATER. De zuiverheid van het water is immers fundamenteel voor zowel veiligheid als prestaties.

xguzonderachtergrond.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
Jubilaris EDO Pumps blijft marktgerichte uitdagingen trotseren

Na veertig jaar een gezond, solide bedrijf blijven: het is lang niet iedereen gegeven. Erik De Doncker, oprichter en nog altijd het uithangbord van EDO Pumps, speelt het samen met zijn team klaar. De specialist in pompen kreeg het voorbije jaar behoorlijk wat uitdagingen op het bord, maar slaagt er nog altijd in om die op een heel flexibele manier aan te pakken. “Hoewel het voor iedereen onzekere tijden zijn, blijven we het vertrouwen van de markt genieten. Dat is altijd leuk om vast te stellen”, aldus het boegbeeld van de onderneming.

img2815csdairygoldroboxturbo.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
Schaalvergroting bij Ingersoll Rand is voordeel voor beluchtingsklant

Als je je tot maar één contactpersoon moet richten voor elke lucht- of gastoepassing van een waterzuiveringsinstallatie, wordt het leven een stuk eenvoudiger. Vanuit die filosofie werkt Ingersoll Rand ijverig verder aan de schaalvergroting. Robuschi maakte al deel uit van de imposante Amerikaanse groep en kan dankzij recent verworven zusterbedrijven, verenigd onder de Gardner Denver-vlag, een nog breder producten- en dienstenpalet aanbieden.


Pollutec 2023 - sept
img4336.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
Sulzer breidt productportfolio gevoelig uit door overname Nordic Water

Sulzer heeft een tijdje geleden de overname van Nordic Water afgerond. Het Zweedse bedrijf was omwille van de verschillende complementaire productgroepen een grote toegevoegde waarde voor Sulzer, dat vooral bekendheid geniet als fabrikant van pompen, mengers, versnijders en compressoren. Nordic Water, waarvan de merknaam behouden blijft, zal de aanwezigheid van het nieuwe moederbedrijf in de watermarkt verder versterken.

schneidersfeer3.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
Schneider Electric Innovation Summit Belgium 2022 in Thurn & Taxis

In het kader van zijn Innovation Summit Belgium 2022 is Schneider Electric, de wereldwijde specialist in energiebeheer en automatisering, onlangs in Brussel op de site van Thurn & Taxis neergestreken. Naast de aanwezigheid van CEO David Orgaz D’Hollander, die de wereldwijde visie van Schneider Electric kwam voorstellen, was de Innovation Summit ook de perfecte gelegenheid om een rijk gevuld programma van sessies te volgen met als belangrijkste thema’s digitalisering, elektrificatie en duurzaamheid. Een niet te missen evenement voor alle professionals in de water- en afvalwatersector.

bowifoto3_1.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
Bowi Pumps & Levels houdt van complexe projecten

Af en toe kan een onderneming een extra zuurstofkuur goed gebruiken. Jean-Paul Jackers zorgde ervoor sinds hij acht jaar geleden Bowi Pumps & Levels overnam. De onderneming verdeelt hoofdzakelijk producten van hoogwaardige Duitse merken en scoort daarmee goed in projecten waar corrosie- en abrasiebestendigheid essentieel zijn. “Daardoor slagen we erin almaar verder te groeien”, vertelt de enthousiaste bestuurder.