beeld1roboxevolvingtechnologiestypews105cdlopgrotebeluchtingstankwwtpgent.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 93 – september 2021
Robuschi brengt innovatieve producten op de markt

Robuschi heeft een nieuw concept op de markt gebracht – Robox evolving technologies – waar zowel de schroefblower- als de lobbenblowertechnologie in hetzelfde blowerframe kan ingebouwd worden. Het project is een gezamenlijk resultaat van de samenwerking tussen Robuschi en Gardner Denver.

mvt6.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 92 – juni 2021
Centrifugale SCHMITT-pompen cruciaal voor de klant

Investeren in een verbeterd productieapparaat is ook in deze tijden een goed idee. Die mening delen ze bij een Limburgse specialist in oppervlaktebehandeling. Het bedrijf maakte werk van een nieuwe hal, met de grootste vernikkelbaden van de Benelux. De onderhoudsmanager van het bedrijf stond erop te kunnen werken met dezelfde centrifugale pompen die er al dertig jaar betrouwbaar functioneren. Bij BOWI Pumps & Levels konden ze terecht voor een sterke service voor de nieuwe productielijn.

hdmawwtpbruesselimg9020cmyk.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 92 – juni 2021
Perfomante mengsystemen voor Brusselse waterzuivering

Invent Umwelt und Verfahrenstechnik AG leverde voor het waterzuiveringsstation veertien mengers voor de coagulatie en flocculatie, vier mengers voor de denitrificatie en veertien menger/beluchters voor de nitrificatie.


Aquarama 2022 rectangle
1_26.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 92 – juni 2021
Servis – Ontzorging en service

Je komt ze niet vaak tegen, maar ze bestaan: bedrijven die kort en krachtig kunnen uitleggen wat ze doen. Service in Separation BV uit Kapelle is erin geslaagd. “We zijn een dienstverlener die tijdelijke installaties levert voor afvalwaterzuivering in de vorm van mobiele apparatuur”, vertelt Marketing en Sales Manager Henk Smal. En hij gaat zelfs nog een stapje verder. “Ook ons werkterrein is zeer nauwkeurig afgebakend.” Zoveel precisie verdient meer aandacht.

4_6.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 92 – juni 2021
Vink en FIP – Samenwerken aan oplossingen

We worden van ’s morgens tot ’s avonds overdonderd met hoopvolle boodschappen over duurzaamheid en klimaatdoelstellingen. Onze planeet wordt gered! Oef. Maar willen we het eens over een andere soort duurzaamheid hebben, die van duurzame relaties. En we nemen er meteen een inspirerend voorbeeld bij: kuststofdistributiebedrijf Vink en de Italiaanse kunststoffabrikant FIP.

2b_6.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 92 – juni 2021
Schneider Electric – Leading by Example

De media- en onderzoeksorganisatie Corporate Knights riep Schneider Electric uit tot het meest duurzame bedrijf ter wereld. Dit gebeurde op basis van de duurzaamheidsprestaties. Prestatie-indicatoren omvatten evaluaties van hoeveel hernieuwbare energie en afval bedrijven genereren, maar ook indicatoren over o.a. ziekteverzuim, diversiteit binnen de organisatie en schone investeringen. Reden genoeg voor Aquarama om aan te schuiven bij deze leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering

aqpsprominent.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 92 – juni 2021
ProMinent anticipeert krachtig op nieuwe regelgeving inzake desinfectie

Het zat er al een tijdje aan te komen en vorig jaar werd het officieel: de strengere Europese normen voor chloraat in gedesinfecteerd water en voedingswater voor de glastuinbouw. Dat moet er op relatief korte termijn toe leiden dat betrokken bedrijven steeds minder, of zelfs helemaal geen gebruik meer maken van klassiek chloor bij desinfectie. ProMinent anticipeert daarop met innovaties die geïnteresseerde bedrijven toelaten een belangrijke voorsprong te nemen.

1b_4.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 92 – juni 2021
Amacontrol III – Controle op het onzichtbare

Dompelpompen. Je ziet ze niet, je hoort ze niet, en dat vinden we maar best ook. Zolang ze maar doen wat ze moeten doen. Maar daar botsen we op hét probleem. Met de Amacontrol III beveiligingsmodule voor water- en afvalwater producten heeft KSB de oplossing in huis die een kijk geeft op het onzichtbare. En dit niet alleen voor de eigen pompen maar ook voor die van een ander merk.

1a_12.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 92 – juni 2021
HAUS Europe – “Service maakt het verschil”

Je bent een relatief nieuwe speler tussen de gekende leveranciers van decanters. Je hebt twee opties om je te onderscheiden. De eerste mogelijkheid is de prijs. Maar dan moet je bijna automatisch inboeten op kwaliteit. Niet goed! De tweede optie is het verschil maken met je service. Uitgebreide ondersteuning van de klant doorheen het volledige traject, van voorstudie tot inbedrijfstelling en een strategische voorraad wisselstukken en accessoires op stock houden. HAUS Europe is zo’n nieuwe speler die inmiddels sinds een kleine 10 jaar met volle overtuiging voor deze tweede optie heeft gekozen.

beeld1actiefkool.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 92 – juni 2021
Caldic laat actieve kool regenereren

Caldic regenereert voortaan hun gebruikte actieve kool. Zo wil het bedrijf hun footprint en dat van hun klanten verlagen. Dat vertelt Sam Van Tieghem, product manager bij Caldic.

edo1.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 92 – juni 2021
“Een goede koop begint bij het ontwerp”

Het was al weer een tijdje geleden dat Aquarama mocht langsgaan bij EDO Pumps in Boom. Toen brachten we een artikel waarin gedelegeerd bestuurder Erik De Doncker het niet alleen had over kwalitatieve pompen zoals de K+ Energy dompelpompen van de Italiaanse fabrikant Caprari, maar het ook over respect en vertrouwen ging. Vandaag is het nog niet anders en blijft Erik De Doncker zijn team leiden naar een future proof en betrouwbare oplossing, en dit in nauwe samenwerking met eindklanten, installateurs, aannemers, technische diensten en industriële eindgebruikers.

aq92borger02.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 92 – juni 2021
Positieve ervaring geeft nieuwe wending aan pompkeuze

Pompen vormen vaak het hart van een installatie, maar de keuze voor het juiste exemplaar is allerminst een sinecure. Elke toepassing heeft immers zijn eigen aandachtspunten; elke pomptechnologie zijn eigen sterktes. Soms is het dan ook een kwestie van, letterlijk, ervaring. Zo kwam Atox eerder toevallig in contact met de pompen die al snel het gehoopte alternatief bleken te zijn voor de eerder toegepaste pomptechnologie.