gopr0717.jpg

PROJECT  
Aquarama 95 – maart 2022
Slim systeem van Deschacht waardevol voor project in Evere

Even zat algemeen aannemer Jazy met de handen in het haar voor de bouw van 71 wooneenheden in Evere. Vooral de aanpak van de waterinfiltratie zorgde voor een stevige uitdaging. Overleg met de studiedienst van Deschacht bleek het fundament voor de meest geschikte oplossing: de plaatsing van Ribwall PP-buizen en inspectiekamers op maat nam alle kopzorgen weg.

initerissfeerbeeldny.jpg

PROJECT  
Aquarama 95 – maart 2022
New Yorks waterbedrijf moderniseert bedrijfsprocessen met software van het Gentse Itineris

Itineris, een snelgroeiend technologiebedrijf uit Gent dat innovatieve softwareoplossingen ontwikkelt voor water- en energiebedrijven, heeft zijn softwareoplossing UMAX succesvol gelanceerd bij het New Yorkse Departement voor Milieubescherming (DEP).

beeld1deopslagtanksinhetazmonica.jpg

PROJECT  
Aquarama 95 – maart 2022
Grundfos en Delicon optimaliseren vuilwaterstation

Grundfos en Delicon hebben de bestaande afvoerwaterinstallatie van het Antwerpse ziekenhuis AZ Monica vernieuwd. De vuilwaterinstallatie uitgerust met versnijderpompen werd vervangen door twee Multilift hevelstations, een opvoerinstallatie van Grundfos met telkens twee pompen. De partners hebben hiermee voor een rendabele en betrouwbaardere oplossing gezorgd. Sindsdien zijn er geen verstoppingen meer.


Aquarama 2022 rectangle
beeld1waterleauzalhetprojectuitvoerenineen10jarigwaterasaservicemodel.jpg

PROJECT  
Aquarama 95 – maart 2022
Brouwerij Martens sluit langetermijn partnerschap met Waterleau

Brouwerij Martens heeft een samenwerkingsverband afgesloten met Waterleau. Het watertechnologiebedrijf zorgde voor een verrassende out-of-the box aanpak waarbij Waterleau de langetermijn partner van brouwerij Martens wordt.

beeld1fabiencornantvandeonderhouddienstvanaquafinlinksenkrisvoetvanvegarechts.jpg

PROJECT  
Aquarama 95 – maart 2022
Aquafin kiest meer en meer voor radarsensoren

Aquafin vervangt stelselmatig zijn ultrasone sensoren door radarsensoren. Radarmetingen zijn veel betrouwbaarder dan ultrasone metingen omdat ze niet meer onderhevig zijn aan verschillende weersomstandigheden. Dat werd nogmaals bevestigd tijdens een bezoek aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Aquafin te Zomergem.

beeld4squeezrsklaarvoorvertreknaardeklantuitgerustmetbauerpmsmsbeeld2.jpg

PROJECT  
Aquarama 95 – maart 2022
Motortechnologie draagt bij tot procesefficiëntie en energiebesparing

De processen om industrieel water en slib te behandelen worden steeds duurzamer en efficiënter. Ook de keuze van de elektrische motor(technologie) speelt hierin een belangrijke rol. Dat zegt André Vanhaelen, Regional Manager bij Bauer Gear Motor.

21033115.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Oplossingen AQUATURBO Systems bewijzen duurzaamheid

AQUATURBO Systems zit in de lift. De aanbieder van beluchtingssystemen maakt sinds twee jaar deel uit van de Franse groep SFA, wat letterlijk en figuurlijk voor extra zuurstof zorgt, onder meer door de verruiming van het aanbod. Ook de verhuur van beluchters scoort goed. Dat zorgt bij COO Aurélien Goyeau en Tijl Beets (manager product development & engineering) voor lachende gezichten.

smartball03.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
De Waalse Watermaatschappij (SWDE) neemt oude waterleiding terug in gebruik dankzij lekdetectietechnologie van Xylem

In Wallonië werd een drinkwaterleiding van de Société Wallonne des Eaux (SWDE oftewel Waalse Watermaatschappij) buiten gebruik gesteld omdat de leiding herhaaldelijke overstromingen veroorzaakte op het landbouwterrein waar ze onderdoor liep. Met behulp van de SmartBall-oplossing kon Xylem drie lekken in de bijna 5 kilometer lange pijpleiding opsporen. Het resultaat? SWDE wist met precisie de leiding uit te graven, te herstellen en opnieuw in gebruik te nemen.

aq94liquisens3.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Naar een slimmere en duurzamere legionellapreventie

De grote risico’s verbonden aan een legionellabesmetting, in mei 2019 nogmaals pijnlijk geïllustreerd door de problemen in het Gentse havengebied, hebben ertoe geleid dat in talrijke installaties strenge maatregelen getroffen (moeten) worden om het risico op besmetting in te dijken. Veelal gaat het daarbij om preventieve beheersmaatregelen vastgelegd volgens algemene principes, maar via slimme monitoring wil Liquisens het in de toekomst tegelijk veiliger én efficiënter aanpakken.

beeld1dewatertorenfeluykreegeencoating.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Nieuwe coating biedt betere betonbescherming

Master Builders Solutions heeft een nieuwe coating op de markt gebracht om afvalwaterreservoirs te beschermen tegen zeer agressief afvalwater. Het gaat om de MasterSeal 7000 CR die een specifieke chemische weerstand biedt tegen hoge concentraties van biogeen zwavelzuur. De coating combineert scheuroverbrugging met een zeer hoge chemische resistentie.

beeld2pidpawilmeerbedrijvenhelpencopyrightkoenbroos.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Pidpa, waterpartner voor bedrijven en gemeenten

Waterbedrijf Pidpa begeleidt vandaag meer en meer bedrijven bij het beheer (zuiveren, recycleren, …) van hun waterstromen. Dat vertelt Maarten Debusschere, Sales Manager bij Pidpa.

vagfoto.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Kleppen van VAG Group scoren internationaal

In 2022 viert VAG Group de 150ste verjaardag. Het zegt wel iets over de status die deze producent van onder meer vlinderkleppen mettertijd heeft verworven. Ook internationaal liggen de oplossingen van de Duitse fabrikant goed in de markt.