aq97waterleau1.jpg

PROJECT  
Aquarama 97 – september 2022
Hoe Colruyt zijn waterstromen hertekent

In 2020 stelde Colruyt Group zichzelf een doel: tegen 2025 mocht nog maximum 50% van het totale waterverbruik van de groep afkomstig zijn van het drinkwaternet. Eerste punt op het plan van aanpak was de grootverbruiker (en tevens de grootste producent van afvalwater), het distributiecentrum Dassenveld in Halle. Daar werden de waterstromen, samen met die van nabijgelegen sites Elbeek en Wilgenveld, hertekend en een compacte zuivering voor hergebruik geplaatst.

aq97vega5.jpg

PROJECT  
Aquarama 97 – september 2022
Van vlotter naar radarmeting

In de pompput van een rioolwaterzuiveringsstation is het niet bepaald aangenaam toeven, noch voor de apparatuur die er zich bevindt, noch voor de operatoren die er noodgedwongen onderhoud op moeten doen. Om problemen met niveaumetingen in deze pompputten en bijgevolg het aantal soms risicovolle interventies te beperken, investeert Aquafin in de stapsgewijze vervanging van vlotters door VEGA radarsensoren.

img2165.jpg

PROJECT  
Aquarama 96 – juni 2022
Staalproducent profiteert van synergie in meettechnologie

Wanneer het in Kruibeke gevestigde Elscolab de vraag kreeg om in een staalfabriek een oplossing te voorzien voor het in-line meten van enkele afvalwaterstromen, kon de expert in meet- en analyse-apparatuur daar een bijna volledig antwoord op bieden. Bijna, want voor één onderdeel in de op maat gemaakte oplossing – de debietmeter – deed het een beroep op de collega-meetspecialisten van Krohne.


Pollutec 2023 - sept
1_27.jpg

PROJECT  
Aquarama 96 – juni 2022
3.400 m3/u maar met opperste precisie

Sinds 2017 wordt in het havengebied van Oostende aan een nieuw Maritiem Onderzoekscentrum (MOC) gebouwd. Het centrum, waarvan de ruwbouwwerken in 2019 werden afgerond, beschikt onder meer over een sleeptank en een zogeheten Coastal & Ocean Basin (COB) voor praktijkgericht onderzoek en industriële schaalmodeltesten. Flowmotion Pump Solutions leverde de technische installaties om de bekkens snel en op verzoek te kunnen vullen of laten leeglopen.

20220308123316.jpg

PROJECT  
Aquarama 96 – juni 2022
KMDA werkt samen met Aquaplus aan zuiver water

Ook dieren hebben recht op de juiste waterkwaliteit voor hun levenscomfort. KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen) zet daar al jarenlang gericht op in. Sinds een tijdje werkt de beheerder van onder meer ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael hiervoor samen met Aquaplus.

gopr0717.jpg

PROJECT  
Aquarama 95 – maart 2022
Slim systeem van Deschacht waardevol voor project in Evere

Even zat algemeen aannemer Jazy met de handen in het haar voor de bouw van 71 wooneenheden in Evere. Vooral de aanpak van de waterinfiltratie zorgde voor een stevige uitdaging. Overleg met de studiedienst van Deschacht bleek het fundament voor de meest geschikte oplossing: de plaatsing van Ribwall PP-buizen en inspectiekamers op maat nam alle kopzorgen weg.


Aquatech 2023
initerissfeerbeeldny.jpg

PROJECT  
Aquarama 95 – maart 2022
New Yorks waterbedrijf moderniseert bedrijfsprocessen met software van het Gentse Itineris

Itineris, een snelgroeiend technologiebedrijf uit Gent dat innovatieve softwareoplossingen ontwikkelt voor water- en energiebedrijven, heeft zijn softwareoplossing UMAX succesvol gelanceerd bij het New Yorkse Departement voor Milieubescherming (DEP).

beeld1deopslagtanksinhetazmonica.jpg

PROJECT  
Aquarama 95 – maart 2022
Grundfos en Delicon optimaliseren vuilwaterstation

Grundfos en Delicon hebben de bestaande afvoerwaterinstallatie van het Antwerpse ziekenhuis AZ Monica vernieuwd. De vuilwaterinstallatie uitgerust met versnijderpompen werd vervangen door twee Multilift hevelstations, een opvoerinstallatie van Grundfos met telkens twee pompen. De partners hebben hiermee voor een rendabele en betrouwbaardere oplossing gezorgd. Sindsdien zijn er geen verstoppingen meer.

beeld1waterleauzalhetprojectuitvoerenineen10jarigwaterasaservicemodel.jpg

PROJECT  
Aquarama 95 – maart 2022
Brouwerij Martens sluit langetermijn partnerschap met Waterleau

Brouwerij Martens heeft een samenwerkingsverband afgesloten met Waterleau. Het watertechnologiebedrijf zorgde voor een verrassende out-of-the box aanpak waarbij Waterleau de langetermijn partner van brouwerij Martens wordt.


Economondo sept/okt 2023
beeld1fabiencornantvandeonderhouddienstvanaquafinlinksenkrisvoetvanvegarechts.jpg

PROJECT  
Aquarama 95 – maart 2022
Aquafin kiest meer en meer voor radarsensoren

Aquafin vervangt stelselmatig zijn ultrasone sensoren door radarsensoren. Radarmetingen zijn veel betrouwbaarder dan ultrasone metingen omdat ze niet meer onderhevig zijn aan verschillende weersomstandigheden. Dat werd nogmaals bevestigd tijdens een bezoek aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Aquafin te Zomergem.

beeld4squeezrsklaarvoorvertreknaardeklantuitgerustmetbauerpmsmsbeeld2.jpg

PROJECT  
Aquarama 95 – maart 2022
Motortechnologie draagt bij tot procesefficiëntie en energiebesparing

De processen om industrieel water en slib te behandelen worden steeds duurzamer en efficiënter. Ook de keuze van de elektrische motor(technologie) speelt hierin een belangrijke rol. Dat zegt André Vanhaelen, Regional Manager bij Bauer Gear Motor.

21033115.jpg

PROJECT  
Aquarama 94 – december 2021
Oplossingen AQUATURBO Systems bewijzen duurzaamheid

AQUATURBO Systems zit in de lift. De aanbieder van beluchtingssystemen maakt sinds twee jaar deel uit van de Franse groep SFA, wat letterlijk en figuurlijk voor extra zuurstof zorgt, onder meer door de verruiming van het aanbod. Ook de verhuur van beluchters scoort goed. Dat zorgt bij COO Aurélien Goyeau en Tijl Beets (manager product development & engineering) voor lachende gezichten.