beeld2boorputpompupas200gelanceerd.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 95 – maart 2022
KSB lanceert zuinige boorputpomp

KSB heeft de boorputpomp UPA S 200 gelanceerd. Deze kan gebruikt worden voor boorputten met een diameter van 200 mm en meer. Deze pomp is beschikbaar met een permanent-magneet synchrone motor (PMSM) en voor het hydraulisch gedeelte werd een nieuw design gebruikt. Beide maatregelen hebben ervoor gezorgd dat het rendement van de pompgroep aanzienlijk verhoogd is.

bwtperlaproopstelling.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 94 – december 2021
Zuinige en hygiënische waterverzachter

De nieuwe generatie Pro-XL waterverzachters van BWT is bestemd voor gebouwen met een groot waterverbruik: utiliteiten, industrie, zorginstellingen, horeca... Door de efficiënte opbouw en de intelligente sturing wordt het verbruik van water en zout sterk beperkt, zodat de impact op het milieu eveneens verminderd wordt. Installateurs zullen dan weer het montagegemak kunnen waarderen. Bovendien is er aan de hygiëne gedacht.

img0742.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 94 – december 2021
Een duurzame aanpak voor biologische membraanvervuiling

Ongeacht of het een UF, NF of RO installatie betreft, van alle zaken die de efficiëntie en levensduur van de ingezette membranen kunnen aantasten, komt microbiologische vervuiling het vaakst voor. Dat concludeerde Suez Water Technologies and Solutions op basis van zo’n 850 uitgevoerde membraanautopsieën. Reden genoeg om op zoek te gaan naar een alternatieve en efficiënte, maar tevens duurzame reinigingsmethodiek. Inmiddels heeft uitgebreid onderzoek geresulteerd in een innovatieve benadering: een reinigingsprogramma op basis van nauwgezet geselecteerde enzymen.


Aquarama 2022 rectangle
sai02perspektiveweiss0850comp02.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 94 – december 2021
SEEPEX onthult dubbele innovatie

Het verhogen van het rendement van pompen en daarmee van (gemeentelijke) afvalwaterzuiveringsinstallaties: dat is voor SEEPEX altijd al een prioriteit geweest. De Duitse fabrikant lanceerde onlangs twee nieuwe oplossingen die beide schoolvoorbeelden zijn van een slim technisch ontwerp.

friamatmithandscannerneugrau.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Vigotec lanceert slim elektrolastoestel

Het verbinden van gas-, water- en rioleringsleidingen in PE is een klus voor gespecialiseerde vaklui. Opdat die mensen hun werk nog beter zouden kunnen uitvoeren, lanceert Vigotec nu de Friamat 7. Deze innovatie van de Duitse fabrikant Friatec, dat deel uitmaakt van de Aliaxis-groep, maakt het professionele leven van de lasser op diverse manieren een stuk makkelijker.

beeld2denieuweecolinecomposietdienstkraanvoordrinkwater.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Eerste dienstkraan in polyamide composiet materiaal

De Noorse fabrikant Isiflo heeft zijn assortiment uitgebreid met de nieuwe Eco Line composiet dienstkraan voor drinkwater en afvalwater. Het is de eerste dienstkraan die in polyamide vervaardigd is. Isiflo heeft ondertussen met HSF de krachten gebundeld. We hadden een gesprek met Harry Vandenbroucke, Sales Manager bij HSF voor België, Luxemburg en Frankrijk.

aq93clarflok1.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Groene chemie voor koeltorens

Groene chemie. Wie in waterzuiverings- en -behandelingsprocessen regelmatig chemicaliën moet doseren, heeft de term ongetwijfeld al eens horen vallen. Speciaal voor de behandeling van koeltorenwater ontwikkelden Clarflok en Novochem de op biopolymeren gebaseerde inhibitor NovoTraqua.

beeld1aquacalcotank.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Nieuwe kalkmelk met hoger kalkgehalte

Kalkproducent Carmeuse heeft een kalkmelk met 50 procent actieve kalk op de markt gebracht voor de behandeling van afvalwater. De AquaCalco M bespaart op de kosten voor transport en logistiek.

aq93brenntag1.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Watergedragen flocculanten vereenvoudigen hergebruik

De recuperatie van water en grondstoffen enerzijds en de zoektocht naar groene alternatieven voor traditioneel milieubelastende producten anderzijds. Het zijn beide exponenten van dezelfde duurzaamheidsambities. Met Actipol lanceerde Brenntag eerder dit jaar een serie flocculanten die twee vliegen in één klap weet te slaan.

fotocompletexripperserievogelsang.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
XRipper® van Vogelsang voorkomt verstoppingen van pompen

Vogelsang heeft de XRipper® op de markt gebracht. Deze shredder, ofwel versnijder, verkleint alles wat niet in een riool hoort en beschermt de pompen en het rioolstelsel tegen verstoppingen. De beheerder kan met deze oplossing hoge reparatiekosten en extra werkuren besparen.

multiprotectortiteldruck.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
NETZSCH-app bevordert schadepreventie aan verdringerpompen

Sinds jaar en dag is NETZSCH wereldwijd een belangrijke aanbieder van diverse soorten verdringerpompen. Het bedrijf pakt nu uit met een MultiProtector en een daaraan gelinkte app, die het mogelijk maken om preventief te anticiperen op mogelijke schade. “De intuïtieve bediening en de eenvoud maken het de eindgebruiker een stuk makkelijker om op die manier de levensduur van hun pompen te verlengen”, vertelt Joaquim de Matos, managing director van NETZSCH in België en Nederland.

ottimaenredi.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 92 – juni 2021
Bescherming tegen overstroming

Klimaatverandering en toenemende verstedelijking betekenen dat rioleringsstelsels steeds meer water moeten slikken. Bij hoge waterstand en/of hevige regens kan het dan gebeuren dat de riolering de toevloed niet maar aankan. In die situaties kan er rioolwater terugstromen in de woningen, met aanzienlijke schade tot gevolg. Dat kan voorkomen worden met terugslagkleppen, zoals het Ottima-gamma van Nicoll.