friamatmithandscannerneugrau.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Vigotec lanceert slim elektrolastoestel

Het verbinden van gas-, water- en rioleringsleidingen in PE is een klus voor gespecialiseerde vaklui. Opdat die mensen hun werk nog beter zouden kunnen uitvoeren, lanceert Vigotec nu de Friamat 7. Deze innovatie van de Duitse fabrikant Friatec, dat deel uitmaakt van de Aliaxis-groep, maakt het professionele leven van de lasser op diverse manieren een stuk makkelijker.

beeld2denieuweecolinecomposietdienstkraanvoordrinkwater.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Eerste dienstkraan in polyamide composiet materiaal

De Noorse fabrikant Isiflo heeft zijn assortiment uitgebreid met de nieuwe Eco Line composiet dienstkraan voor drinkwater en afvalwater. Het is de eerste dienstkraan die in polyamide vervaardigd is. Isiflo heeft ondertussen met HSF de krachten gebundeld. We hadden een gesprek met Harry Vandenbroucke, Sales Manager bij HSF voor België, Luxemburg en Frankrijk.

aq93clarflok1.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Groene chemie voor koeltorens

Groene chemie. Wie in waterzuiverings- en -behandelingsprocessen regelmatig chemicaliën moet doseren, heeft de term ongetwijfeld al eens horen vallen. Speciaal voor de behandeling van koeltorenwater ontwikkelden Clarflok en Novochem de op biopolymeren gebaseerde inhibitor NovoTraqua.


Aquatech2021 rectangle oktober
beeld1aquacalcotank.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Nieuwe kalkmelk met hoger kalkgehalte

Kalkproducent Carmeuse heeft een kalkmelk met 50 procent actieve kalk op de markt gebracht voor de behandeling van afvalwater. De AquaCalco M bespaart op de kosten voor transport en logistiek.

aq93brenntag1.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Watergedragen flocculanten vereenvoudigen hergebruik

De recuperatie van water en grondstoffen enerzijds en de zoektocht naar groene alternatieven voor traditioneel milieubelastende producten anderzijds. Het zijn beide exponenten van dezelfde duurzaamheidsambities. Met Actipol lanceerde Brenntag eerder dit jaar een serie flocculanten die twee vliegen in één klap weet te slaan.

fotocompletexripperserievogelsang.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
XRipper® van Vogelsang voorkomt verstoppingen van pompen

Vogelsang heeft de XRipper® op de markt gebracht. Deze shredder, ofwel versnijder, verkleint alles wat niet in een riool hoort en beschermt de pompen en het rioolstelsel tegen verstoppingen. De beheerder kan met deze oplossing hoge reparatiekosten en extra werkuren besparen.


Siemens rectangle oktober 2021
multiprotectortiteldruck.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
NETZSCH-app bevordert schadepreventie aan verdringerpompen

Sinds jaar en dag is NETZSCH wereldwijd een belangrijke aanbieder van diverse soorten verdringerpompen. Het bedrijf pakt nu uit met een MultiProtector en een daaraan gelinkte app, die het mogelijk maken om preventief te anticiperen op mogelijke schade. “De intuïtieve bediening en de eenvoud maken het de eindgebruiker een stuk makkelijker om op die manier de levensduur van hun pompen te verlengen”, vertelt Joaquim de Matos, managing director van NETZSCH in België en Nederland.

ottimaenredi.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 92 – juni 2021
Bescherming tegen overstroming

Klimaatverandering en toenemende verstedelijking betekenen dat rioleringsstelsels steeds meer water moeten slikken. Bij hoge waterstand en/of hevige regens kan het dan gebeuren dat de riolering de toevloed niet maar aankan. In die situaties kan er rioolwater terugstromen in de woningen, met aanzienlijke schade tot gevolg. Dat kan voorkomen worden met terugslagkleppen, zoals het Ottima-gamma van Nicoll.

2a.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 92 – juni 2021
Kunststof vlinderklep 565 van GF Piping Systems

GF Piping Systems lanceert met de 100% kunststof vlinderklep 565 dé vervanger voor metalen vlinderkleppen, en dit met alleen maar voordelen op alle vlakken. Om dit aan de klanten te bewijzen, trekt GF Piping Systems coronaproof de baan op met een nieuwe demonstratiewagen. Nodig GF Piping Systems uit en ontdek zelf de voordelen van verschillende kunststof producten voor jou en je klant.


Grundfos rectangle oktober 2021
1591622769443.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 92 – juni 2021
Regelkleppen voor uiteenlopende toepassingen

Voor veel waterbehandelingsprocessen is een nauwkeurige en goedkope regeling van de stroomsnelheid vereist. De BT-Maric stroomregelklep werd speciaal ontwikkeld voor een constante en vooraf ingestelde stroomsnelheid, ongeacht het drukniveau en eventuele schommelingen.

aq92vega02.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 92 – juni 2021
Autonome niveausensoren voor onbezorgd voorraadbeheer

Wie op een intelligente manier aan voorraadbeheer wil doen, heeft vandaag de keuze uit talloze sensoren en technologieën voor niveaumeting. Maar wat als de voorraad in kwestie zich op een afgezonderde plaats bevindt, moeilijk bereikbaar, zonder stroomvoorziening of zelfs communicatiesignaal? Voor dergelijke vraagstukken ontwikkelde VEGA de serie VEGAPULS Air, met drie compacte en autonome niveausensoren op basis van 80GHz-radartechnologie.

1_22.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 90 – december 2020
Proceslucht voor lagedruktoepassingen

De PillAerator-turboblowers van Kaeser Kompressoren zijn bijzonder geschikt voor beluchtingsprocessen die hoge eisen stellen aan de lucht in de biologische waterzuivering. Dankzij de nieuwste technologie bieden ze een zorgeloze, betrouwbare en energie-efficiënte werking, waardoor de total life cycle cost tot een minimum wordt beperkt.