fotonetzsch1.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 97 – september 2022
Netzsch lanceert slangenpomp voor complexe toepassingen

Het beste van twee werelden combineren: daarin is Netzsch geslaagd met de lancering van Peripro. De Duitse familiale holding verbreedt daarmee zijn aanbod in het pompenassortiment met peristaltische pompen. “Het is de eerste slangenpomp met rollers voor industriële toepassingen”, weet Joaquim de Matos, managing director voor Netzsch in de Benelux.

ksbfoto1.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 97 – september 2022
D-MAX-waaier KSB zorgt voor vlottere verwerking afvalwater

Verstoppingen in pompen zijn schering en inslag bij de zuivering van afvalwater. Het is dan ook één van dé aandachtspunten bij de ontwikkeling van innovaties. Daarom pakt KSB – wereldwijd bekend als één van de meest toonaangevende producenten van pompen en afsluiters – dit jaar uit met een nieuwe D-MAX-waaier. Het systeem combineert verstoppingsvrijheid met een hoog rendement en is beschikbaar in diverse materialen. Jan Van Laer, sales manager voor water en afvalwater in België, licht de werking van het nieuwe product toe.

aqpsvogelsang.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 97 – september 2022
XRipper® van Vogelsang maakt einde aan verstoppingen

Je kunt het zo gek niet bedenken of mensen gooien het in een toilet: mondmaskers, handdoeken, plastic of andere producten die vaak verstoppingen in de waterzuivering veroorzaken. Met de XRipper® heeft Vogelsang een oplossing in huis die dergelijke problemen resoluut aanpakt.


Vega rectangle september 2022
aq97gea2.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 97 – september 2022
Slib ontwateren en drogen in één efficiënte stap

Willen we micropolluenten zoals microplastics, PFAS, hormonen en farmaceutische metabolieten uit onze kringlopen verwijderen, dan is de thermische behandeling van slib afkomstig van afvalwaterzuiveringen een effectieve maatregel. Om dat eenvoudiger en goedkoper te maken, brengt GEA de biosolids Granulator op de markt: een innovatieve oplossing om het slib in één enkele stap te ontwateren en te drogen.

rittalaqcstopteccondens.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 97 – september 2022
Energie- en installatievriendelijke outdoor schakelkast voor de industrie

Vaak gaan bedrijven er van uit dat een schakelkast die IP 55 bestendig is, ook outdoor kan geplaatst worden. Ook andere factoren – bv. de juiste klimatisatie van de kast en het vermijden van condens-vorming – spelen echter een rol. De reden waarom brengt Rittal met de CS Toptec een dubbelwandige outdoorbehuizing – in aluminium met een specifieke outdoor coating behandeld – op de markt. Deze corrosiebestendige uitvoering – met meer dan 20 jaar levensduur – is geschikt voor toepassingen in o.m. de waterindustrie.

3biogaswintaanbelang.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 97 – september 2022
Elscolab lanceert vernuftige biogasanalyzer van Vaisala

We hebben de energiecrisis nooit zo nadrukkelijk gevoeld als nu. Daarom zoeken we op alle fronten harder naar alternatieven voor fossiele brandstoffen. Het is natuurlijk wel essentieel dat ook die nieuwe, groene energiebronnen aan strenge kwaliteitseisen voldoen. In dat opzicht kunnen twee biogasanalyzers van het Finse Vaisala, in de Benelux verdeeld door Elscolab, een grote toegevoegde waarde betekenen.


Aquarama 2022 rectangle
raineoinstallatie.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 96 – juni 2022
Voorkom wateroverlast op kwetsbare locaties

Van een eerste generatie infiltratiekratten tot een waterbeheersysteem. Dat is kortweg de ontwikkeling die Pipelife, een van de grootste producenten van kunststof leidingsystemen in Europa, de afgelopen jaren heeft ingezet om tot effectief regenwaterbeheer te komen. Daarvoor richt het bedrijf zich in de eerste plaats op de bescherming van kwetsbare locaties, zoals winkelcentra, parkeerplaatsen, luchthavens en verkeerswegen en -tunnels.

dsc9069.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 96 – juni 2022
High-end slibconcentratiemetingen voor betere procescontrole en energiebesparing

Het meest energiezuinige proces is datgene waarin elke stap precies op de actuele condities is afgestemd. In de waterzuivering, waar slibconcentraties ofwel sporadisch via staalname ofwel met minder betrouwbare optische sensoren gemeten worden, is dat op heden helaas zelden het geval. Met een nieuwe sensortechnologie op basis van ultrasone metingen, oorspronkelijk ontwikkeld aan SCK CEN, wil Olpas het tij doen keren.

sfafoto3.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 96 – juni 2022
Pompen SFA Benelux winnen aan belang in commerciële en industriële markt

Samenwerken met ervaren en uiterst professionele installateurs biedt een grote meerwaarde voor fabrikanten. Vanuit die optiek werkt SFA ook in België, Nederland en Luxemburg volop aan de uitbouw van een krachtig dealernetwerk. Daarvan plukte een eindklant uit Zuid-Holland recent al de vruchten.

beeld2boorputpompupas200gelanceerd.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 95 – maart 2022
KSB lanceert zuinige boorputpomp

KSB heeft de boorputpomp UPA S 200 gelanceerd. Deze kan gebruikt worden voor boorputten met een diameter van 200 mm en meer. Deze pomp is beschikbaar met een permanent-magneet synchrone motor (PMSM) en voor het hydraulisch gedeelte werd een nieuw design gebruikt. Beide maatregelen hebben ervoor gezorgd dat het rendement van de pompgroep aanzienlijk verhoogd is.

bwtperlaproopstelling.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 94 – december 2021
Zuinige en hygiënische waterverzachter

De nieuwe generatie Pro-XL waterverzachters van BWT is bestemd voor gebouwen met een groot waterverbruik: utiliteiten, industrie, zorginstellingen, horeca... Door de efficiënte opbouw en de intelligente sturing wordt het verbruik van water en zout sterk beperkt, zodat de impact op het milieu eveneens verminderd wordt. Installateurs zullen dan weer het montagegemak kunnen waarderen. Bovendien is er aan de hygiëne gedacht.

img0742.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 94 – december 2021
Een duurzame aanpak voor biologische membraanvervuiling

Ongeacht of het een UF, NF of RO installatie betreft, van alle zaken die de efficiëntie en levensduur van de ingezette membranen kunnen aantasten, komt microbiologische vervuiling het vaakst voor. Dat concludeerde Suez Water Technologies and Solutions op basis van zo’n 850 uitgevoerde membraanautopsieën. Reden genoeg om op zoek te gaan naar een alternatieve en efficiënte, maar tevens duurzame reinigingsmethodiek. Inmiddels heeft uitgebreid onderzoek geresulteerd in een innovatieve benadering: een reinigingsprogramma op basis van nauwgezet geselecteerde enzymen.