fotoksbmultitecpomp.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 99 – maart 2023
Meertraps centrifugaalpompen van KSB ook geschikt voor drinkwater

Voor het verpompen van drinkwater zijn robuuste pompen nodig die een hoog debiet aankunnen. De Multitec van KSB beantwoordt integraal aan die verwachtingen. “Deze pompen, die hun meerwaarde al ettelijke keren hebben bewezen, vallen dan ook goed in de smaak bij nationale en internationale drinkwaterbedrijven”, weet Jan Van Laer van KSB.

kontor2022.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 98 – december 2022
Hoogwaardige kunststof plunjerkraan voor huishoudelijke watermeteropstelling

Ter vervanging van loodhoudende en messing afsluiters zijn waterdistributiebedrijven vandaag volop op zoek naar kunststof alternatieven. Isiflo BV, de Nederlandse tak van het Noorse Isiflo, ontwikkelde daartoe een hoogwaardige kunststof plunjerkraan specifiek voor de Belgische markt. Het product werd getest en goedgekeurd volgens T.V./017/3-I en T.V./018/1-D, maar ging meteen ook een stapje verder om zowel materiaal als onderhoud en energie te beperken.

omyaneutramaxxpictureenhanced.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 98 – december 2022
Stabiele kalkmelk voor neutralisatie afvalwater

Nu natriumhydroxide opnieuw schaarser en bijgevolg duurder wordt, zijn heel wat bedrijven op zoek naar een volwaardig alternatief om afvalwater met een lage pH te neutraliseren of zware metalen uit industrieel afvalwater te verwijderen. Sinds vorig jaar biedt Brenntag daarvoor Neutramaxx 45 aan, een hoogreactieve en stabiele kalkmelk van Zwitsers producent Omya, die quasi volledig met de gekende operationele tekortkomingen van kalkmelk breekt.


Pollutec 2023
supamaxicmyk300dpiinstallatieaf1.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 98 – december 2022
AVK pakt uit met innovatieve koppelingen en herstelsystemen

Lekkende leidingen op een duurzame manier herstellen: het is voor elk drinkwater-, afvalwater- en industrieel bedrijf een grote prioriteit, waarvan de uitvoering liever gisteren dan vandaag gebeurt. Daarbij doen ze graag een beroep op de systemen van AVK Valves. De Deense multinational stelde op Aquarama Trade Fair een aantal interessante, kostenbesparende oplossingen voor.

condorimage.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 98 – december 2022
De reductie van NRW anders bekeken

Om verliezen via lekken in het waterdistributienetwerk, ook wel NRW of non-revenue water, te beperken wordt traditioneel ingezet op verschillende domeinen, waaronder lekdetectie en, wanneer van toepassing, herstellingen en vernieuwingen van de infrastructuur. Toch is er nóg een waardevolle weg, die bovendien minder ingrijpend en minstens even performant is: een aangepast drukbeheer. De ConDor controller van Aquestia, in België verdeeld door Evodis, maakt het mogelijk.

img20220603144237.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 98 – december 2022
Glasvezeloplossingen voor het onderhoud van waterdistributienetwerken

Ons team bouwt kant-en-klare, complexe toegangs-, onderhouds- en veiligheidssystemen om te worden geïnstalleerd op een bouwplaats, buiten of in een fabriek, zoals in dit geval. We hebben namelijk net aan een Franse klant een voorraad kooiladders in GVK van de P-TREX-S-lijn geleverd, bestemd voor onderhoudswerkzaamheden in piëzometrische torens.


Aquaram trade fair rectangle
fotonetzsch1.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 97 – september 2022
Netzsch lanceert slangenpomp voor complexe toepassingen

Het beste van twee werelden combineren: daarin is Netzsch geslaagd met de lancering van Peripro. De Duitse familiale holding verbreedt daarmee zijn aanbod in het pompenassortiment met peristaltische pompen. “Het is de eerste slangenpomp met rollers voor industriële toepassingen”, weet Joaquim de Matos, managing director voor Netzsch in de Benelux.

ksbfoto1.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 97 – september 2022
D-MAX-waaier KSB zorgt voor vlottere verwerking afvalwater

Verstoppingen in pompen zijn schering en inslag bij de zuivering van afvalwater. Het is dan ook één van dé aandachtspunten bij de ontwikkeling van innovaties. Daarom pakt KSB – wereldwijd bekend als één van de meest toonaangevende producenten van pompen en afsluiters – dit jaar uit met een nieuwe D-MAX-waaier. Het systeem combineert verstoppingsvrijheid met een hoog rendement en is beschikbaar in diverse materialen. Jan Van Laer, sales manager voor water en afvalwater in België, licht de werking van het nieuwe product toe.

aqpsvogelsang.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 97 – september 2022
XRipper® van Vogelsang maakt einde aan verstoppingen

Je kunt het zo gek niet bedenken of mensen gooien het in een toilet: mondmaskers, handdoeken, plastic of andere producten die vaak verstoppingen in de waterzuivering veroorzaken. Met de XRipper® heeft Vogelsang een oplossing in huis die dergelijke problemen resoluut aanpakt.

aq97gea2.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 97 – september 2022
Slib ontwateren en drogen in één efficiënte stap

Willen we micropolluenten zoals microplastics, PFAS, hormonen en farmaceutische metabolieten uit onze kringlopen verwijderen, dan is de thermische behandeling van slib afkomstig van afvalwaterzuiveringen een effectieve maatregel. Om dat eenvoudiger en goedkoper te maken, brengt GEA de biosolids Granulator op de markt: een innovatieve oplossing om het slib in één enkele stap te ontwateren en te drogen.

rittalaqcstopteccondens.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 97 – september 2022
Energie- en installatievriendelijke outdoor schakelkast voor de industrie

Vaak gaan bedrijven er van uit dat een schakelkast die IP 55 bestendig is, ook outdoor kan geplaatst worden. Ook andere factoren – bv. de juiste klimatisatie van de kast en het vermijden van condens-vorming – spelen echter een rol. De reden waarom brengt Rittal met de CS Toptec een dubbelwandige outdoorbehuizing – in aluminium met een specifieke outdoor coating behandeld – op de markt. Deze corrosiebestendige uitvoering – met meer dan 20 jaar levensduur – is geschikt voor toepassingen in o.m. de waterindustrie.

3biogaswintaanbelang.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 97 – september 2022
Elscolab lanceert vernuftige biogasanalyzer van Vaisala

We hebben de energiecrisis nooit zo nadrukkelijk gevoeld als nu. Daarom zoeken we op alle fronten harder naar alternatieven voor fossiele brandstoffen. Het is natuurlijk wel essentieel dat ook die nieuwe, groene energiebronnen aan strenge kwaliteitseisen voldoen. In dat opzicht kunnen twee biogasanalyzers van het Finse Vaisala, in de Benelux verdeeld door Elscolab, een grote toegevoegde waarde betekenen.