raineoinstallatie.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 96 – juni 2022
Voorkom wateroverlast op kwetsbare locaties

Van een eerste generatie infiltratiekratten tot een waterbeheersysteem. Dat is kortweg de ontwikkeling die Pipelife, een van de grootste producenten van kunststof leidingsystemen in Europa, de afgelopen jaren heeft ingezet om tot effectief regenwaterbeheer te komen. Daarvoor richt het bedrijf zich in de eerste plaats op de bescherming van kwetsbare locaties, zoals winkelcentra, parkeerplaatsen, luchthavens en verkeerswegen en -tunnels.

dsc9069.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 96 – juni 2022
High-end slibconcentratiemetingen voor betere procescontrole en energiebesparing

Het meest energiezuinige proces is datgene waarin elke stap precies op de actuele condities is afgestemd. In de waterzuivering, waar slibconcentraties ofwel sporadisch via staalname ofwel met minder betrouwbare optische sensoren gemeten worden, is dat op heden helaas zelden het geval. Met een nieuwe sensortechnologie op basis van ultrasone metingen, oorspronkelijk ontwikkeld aan SCK CEN, wil Olpas het tij doen keren.

sfafoto3.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 96 – juni 2022
Pompen SFA Benelux winnen aan belang in commerciële en industriële markt

Samenwerken met ervaren en uiterst professionele installateurs biedt een grote meerwaarde voor fabrikanten. Vanuit die optiek werkt SFA ook in België, Nederland en Luxemburg volop aan de uitbouw van een krachtig dealernetwerk. Daarvan plukte een eindklant uit Zuid-Holland recent al de vruchten.


Aquaram trade fair rectangle
beeld2boorputpompupas200gelanceerd.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 95 – maart 2022
KSB lanceert zuinige boorputpomp

KSB heeft de boorputpomp UPA S 200 gelanceerd. Deze kan gebruikt worden voor boorputten met een diameter van 200 mm en meer. Deze pomp is beschikbaar met een permanent-magneet synchrone motor (PMSM) en voor het hydraulisch gedeelte werd een nieuw design gebruikt. Beide maatregelen hebben ervoor gezorgd dat het rendement van de pompgroep aanzienlijk verhoogd is.

bwtperlaproopstelling.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 94 – december 2021
Zuinige en hygiënische waterverzachter

De nieuwe generatie Pro-XL waterverzachters van BWT is bestemd voor gebouwen met een groot waterverbruik: utiliteiten, industrie, zorginstellingen, horeca... Door de efficiënte opbouw en de intelligente sturing wordt het verbruik van water en zout sterk beperkt, zodat de impact op het milieu eveneens verminderd wordt. Installateurs zullen dan weer het montagegemak kunnen waarderen. Bovendien is er aan de hygiëne gedacht.

img0742.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 94 – december 2021
Een duurzame aanpak voor biologische membraanvervuiling

Ongeacht of het een UF, NF of RO installatie betreft, van alle zaken die de efficiëntie en levensduur van de ingezette membranen kunnen aantasten, komt microbiologische vervuiling het vaakst voor. Dat concludeerde Suez Water Technologies and Solutions op basis van zo’n 850 uitgevoerde membraanautopsieën. Reden genoeg om op zoek te gaan naar een alternatieve en efficiënte, maar tevens duurzame reinigingsmethodiek. Inmiddels heeft uitgebreid onderzoek geresulteerd in een innovatieve benadering: een reinigingsprogramma op basis van nauwgezet geselecteerde enzymen.

sai02perspektiveweiss0850comp02.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 94 – december 2021
SEEPEX onthult dubbele innovatie

Het verhogen van het rendement van pompen en daarmee van (gemeentelijke) afvalwaterzuiveringsinstallaties: dat is voor SEEPEX altijd al een prioriteit geweest. De Duitse fabrikant lanceerde onlangs twee nieuwe oplossingen die beide schoolvoorbeelden zijn van een slim technisch ontwerp.

friamatmithandscannerneugrau.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Vigotec lanceert slim elektrolastoestel

Het verbinden van gas-, water- en rioleringsleidingen in PE is een klus voor gespecialiseerde vaklui. Opdat die mensen hun werk nog beter zouden kunnen uitvoeren, lanceert Vigotec nu de Friamat 7. Deze innovatie van de Duitse fabrikant Friatec, dat deel uitmaakt van de Aliaxis-groep, maakt het professionele leven van de lasser op diverse manieren een stuk makkelijker.

beeld2denieuweecolinecomposietdienstkraanvoordrinkwater.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Eerste dienstkraan in polyamide composiet materiaal

De Noorse fabrikant Isiflo heeft zijn assortiment uitgebreid met de nieuwe Eco Line composiet dienstkraan voor drinkwater en afvalwater. Het is de eerste dienstkraan die in polyamide vervaardigd is. Isiflo heeft ondertussen met HSF de krachten gebundeld. We hadden een gesprek met Harry Vandenbroucke, Sales Manager bij HSF voor België, Luxemburg en Frankrijk.

aq93clarflok1.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Groene chemie voor koeltorens

Groene chemie. Wie in waterzuiverings- en -behandelingsprocessen regelmatig chemicaliën moet doseren, heeft de term ongetwijfeld al eens horen vallen. Speciaal voor de behandeling van koeltorenwater ontwikkelden Clarflok en Novochem de op biopolymeren gebaseerde inhibitor NovoTraqua.

beeld1aquacalcotank.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Nieuwe kalkmelk met hoger kalkgehalte

Kalkproducent Carmeuse heeft een kalkmelk met 50 procent actieve kalk op de markt gebracht voor de behandeling van afvalwater. De AquaCalco M bespaart op de kosten voor transport en logistiek.

aq93brenntag1.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
Watergedragen flocculanten vereenvoudigen hergebruik

De recuperatie van water en grondstoffen enerzijds en de zoektocht naar groene alternatieven voor traditioneel milieubelastende producten anderzijds. Het zijn beide exponenten van dezelfde duurzaamheidsambities. Met Actipol lanceerde Brenntag eerder dit jaar een serie flocculanten die twee vliegen in één klap weet te slaan.