fotocompletexripperserievogelsang.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
XRipper® van Vogelsang voorkomt verstoppingen van pompen

Vogelsang heeft de XRipper® op de markt gebracht. Deze shredder, ofwel versnijder, verkleint alles wat niet in een riool hoort en beschermt de pompen en het rioolstelsel tegen verstoppingen. De beheerder kan met deze oplossing hoge reparatiekosten en extra werkuren besparen.

multiprotectortiteldruck.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 93 – september 2021
NETZSCH-app bevordert schadepreventie aan verdringerpompen

Sinds jaar en dag is NETZSCH wereldwijd een belangrijke aanbieder van diverse soorten verdringerpompen. Het bedrijf pakt nu uit met een MultiProtector en een daaraan gelinkte app, die het mogelijk maken om preventief te anticiperen op mogelijke schade. “De intuïtieve bediening en de eenvoud maken het de eindgebruiker een stuk makkelijker om op die manier de levensduur van hun pompen te verlengen”, vertelt Joaquim de Matos, managing director van NETZSCH in België en Nederland.

ottimaenredi.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 92 – juni 2021
Bescherming tegen overstroming

Klimaatverandering en toenemende verstedelijking betekenen dat rioleringsstelsels steeds meer water moeten slikken. Bij hoge waterstand en/of hevige regens kan het dan gebeuren dat de riolering de toevloed niet maar aankan. In die situaties kan er rioolwater terugstromen in de woningen, met aanzienlijke schade tot gevolg. Dat kan voorkomen worden met terugslagkleppen, zoals het Ottima-gamma van Nicoll.


Aquaram trade fair rectangle
2a.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 92 – juni 2021
Kunststof vlinderklep 565 van GF Piping Systems

GF Piping Systems lanceert met de 100% kunststof vlinderklep 565 dé vervanger voor metalen vlinderkleppen, en dit met alleen maar voordelen op alle vlakken. Om dit aan de klanten te bewijzen, trekt GF Piping Systems coronaproof de baan op met een nieuwe demonstratiewagen. Nodig GF Piping Systems uit en ontdek zelf de voordelen van verschillende kunststof producten voor jou en je klant.

1591622769443.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 92 – juni 2021
Regelkleppen voor uiteenlopende toepassingen

Voor veel waterbehandelingsprocessen is een nauwkeurige en goedkope regeling van de stroomsnelheid vereist. De BT-Maric stroomregelklep werd speciaal ontwikkeld voor een constante en vooraf ingestelde stroomsnelheid, ongeacht het drukniveau en eventuele schommelingen.

aq92vega02.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 92 – juni 2021
Autonome niveausensoren voor onbezorgd voorraadbeheer

Wie op een intelligente manier aan voorraadbeheer wil doen, heeft vandaag de keuze uit talloze sensoren en technologieën voor niveaumeting. Maar wat als de voorraad in kwestie zich op een afgezonderde plaats bevindt, moeilijk bereikbaar, zonder stroomvoorziening of zelfs communicatiesignaal? Voor dergelijke vraagstukken ontwikkelde VEGA de serie VEGAPULS Air, met drie compacte en autonome niveausensoren op basis van 80GHz-radartechnologie.

1_22.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 90 – december 2020
Proceslucht voor lagedruktoepassingen

De PillAerator-turboblowers van Kaeser Kompressoren zijn bijzonder geschikt voor beluchtingsprocessen die hoge eisen stellen aan de lucht in de biologische waterzuivering. Dankzij de nieuwste technologie bieden ze een zorgeloze, betrouwbare en energie-efficiënte werking, waardoor de total life cycle cost tot een minimum wordt beperkt.

wwimg0984.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 89 – september 2020
Statisch balanceerventiel voor precieze debietregeling

Innovatie schuilt vaak in eenvoud. Net in het digitale tijdperk brengt Watts daarom een statisch balanceerventiel op de markt dat toelaat om installaties op een analoge en eenduidige manier in te regelen én te controleren. De gepatenteerde iDroset

1_14.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 88 – juni 2020
Binnentrekken en verscheuren

Wat hebben babydoekjes, incontinentiemateriaal en keukenpapier gemeen? Het zijn gevreesde verstoppers van het rioleringssysteem en -apparatuur. Tijdens de coronacrisis zagen gemeenten en watermaatschappijen het aantal verstoppingen sterk toenemen.

2_8.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 88 – juni 2020
Een dodelijk efficiënte oplossing voor legionella in koeltorens

Legionellagevaar in koeltorens is wijd verspreid. Studies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) hebben aangetoond dat bij een uitbraak van legionella in ongeveer 10% van de gevallen een koeltoren kan worden geïdentificeerd als infectiebron (het

20181211084848812ios.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 86 – december 2019
Vlarem-keurklare dubbelwandige huurtanks

Wie snel anticipeert op dringende vragen van de markt, bezorgt zichzelf vaak een belangrijk concurrentieel voordeel. Zo denken de mensen van Liqson er ook over. Liqson heeft dit jaar het aanbod uitgebreid met dubbelwandige tanks en toebehoren,

masterrefinedx942.jpg

PRODUCTSPOT  
Aquarama 85 – september 2019
Omgekeerde osmosesystemen van Nurion produceren hoogwaardig proceswater

Veolia Water Technologies lanceert Nurion, een ingebouwd systeem voor omgekeerde osmose (RO) voor de productie van hoogwaardig water dat als ingrediënt wordt gebruikt.