lechlerpgeneralindustrytankcleaningnozzles01.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 99 – maart 2023
Waterkracht op z’n sterkst

Schijnbaar onbeduidend, doch opmerkelijk impactvol. De woorden zijn perfect van toepassing op sproeikoppen. De juiste nozzle, zoals dat in het mooi Engels heet, levert immers een belangrijke bijdrage aan de efficiëntie, de duurzaamheid en de snelheid van een brede waaier aan processen in onder meer de industrie en de waterzuivering. Met een portfolio van meer dan 45.000 verschillende sproeikoppen heeft het Duitse Lechler voor elk vraagstuk wel een geschikte oplossing. Op vlak van tankreiniging draagt het bedrijf zelfs het predicaat ‘marktleider’.

kiwa5.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 99 – maart 2023
KIWA-keuring verruimt Nederlands groeipotentieel voor CGK

Het gaat goed met CGK. De fabrikant van oplossingen voor bescherming van mens, milieu en infrastructuur is sinds november 2022 de trotse bezitter van het KIWA-certificaat voor opslagtanks in PE en PP. Bovendien verruimt het assortiment verder dankzij partnerships met Pro-Do-Mix (Italië) en IUT (Duitsland). Businessunitmanager Stijn Dely licht een en ander toe.

dsc048441.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
High purity water voor biotechbedrijf Glycom

Het Deense Glycom is een particulier en onderzoeksgericht biotechbedrijf met een bijzondere expertise in humane melk oligosachariden – de oligosachariden aanwezig in moedermelk, beter gekend als HMO’s. Omdat water in het HMO-proces een belangrijke rol speelt, deed het bedrijf voor het uitwerken van de waterbehandelingsinstallatie een beroep op EUROWATER. De zuiverheid van het water is immers fundamenteel voor zowel veiligheid als prestaties.

xguzonderachtergrond.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
Jubilaris EDO Pumps blijft marktgerichte uitdagingen trotseren

Na veertig jaar een gezond, solide bedrijf blijven: het is lang niet iedereen gegeven. Erik De Doncker, oprichter en nog altijd het uithangbord van EDO Pumps, speelt het samen met zijn team klaar. De specialist in pompen kreeg het voorbije jaar behoorlijk wat uitdagingen op het bord, maar slaagt er nog altijd in om die op een heel flexibele manier aan te pakken. “Hoewel het voor iedereen onzekere tijden zijn, blijven we het vertrouwen van de markt genieten. Dat is altijd leuk om vast te stellen”, aldus het boegbeeld van de onderneming.

img2815csdairygoldroboxturbo.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
Schaalvergroting bij Ingersoll Rand is voordeel voor beluchtingsklant

Als je je tot maar één contactpersoon moet richten voor elke lucht- of gastoepassing van een waterzuiveringsinstallatie, wordt het leven een stuk eenvoudiger. Vanuit die filosofie werkt Ingersoll Rand ijverig verder aan de schaalvergroting. Robuschi maakte al deel uit van de imposante Amerikaanse groep en kan dankzij recent verworven zusterbedrijven, verenigd onder de Gardner Denver-vlag, een nog breder producten- en dienstenpalet aanbieden.

img4336.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
Sulzer breidt productportfolio gevoelig uit door overname Nordic Water

Sulzer heeft een tijdje geleden de overname van Nordic Water afgerond. Het Zweedse bedrijf was omwille van de verschillende complementaire productgroepen een grote toegevoegde waarde voor Sulzer, dat vooral bekendheid geniet als fabrikant van pompen, mengers, versnijders en compressoren. Nordic Water, waarvan de merknaam behouden blijft, zal de aanwezigheid van het nieuwe moederbedrijf in de watermarkt verder versterken.

schneidersfeer3.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
Schneider Electric Innovation Summit Belgium 2022 in Thurn & Taxis

In het kader van zijn Innovation Summit Belgium 2022 is Schneider Electric, de wereldwijde specialist in energiebeheer en automatisering, onlangs in Brussel op de site van Thurn & Taxis neergestreken. Naast de aanwezigheid van CEO David Orgaz D’Hollander, die de wereldwijde visie van Schneider Electric kwam voorstellen, was de Innovation Summit ook de perfecte gelegenheid om een rijk gevuld programma van sessies te volgen met als belangrijkste thema’s digitalisering, elektrificatie en duurzaamheid. Een niet te missen evenement voor alle professionals in de water- en afvalwatersector.

bowifoto3_1.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
Bowi Pumps & Levels houdt van complexe projecten

Af en toe kan een onderneming een extra zuurstofkuur goed gebruiken. Jean-Paul Jackers zorgde ervoor sinds hij acht jaar geleden Bowi Pumps & Levels overnam. De onderneming verdeelt hoofdzakelijk producten van hoogwaardige Duitse merken en scoort daarmee goed in projecten waar corrosie- en abrasiebestendigheid essentieel zijn. “Daardoor slagen we erin almaar verder te groeien”, vertelt de enthousiaste bestuurder.

aersllestluxembourg311020225.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
Overname door SFA Group verruimt mogelijkheden Aquasystems

Aquasystems International maakt sinds drie jaar deel uit van de SFA Group, die meer dan 1000 werknemers in 27 landen telt. Aquasystems is sinds 1975 gevestigd in Halle en specialiseert zich in apparatuur voor waterbehandeling.

istock157396373.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
PFAS vraagt om holistische aanpak

De meest kosteneffectieve aanpak om onze (drink)waterstromen te beschermen, is door PFAS bij de bron te verwijderen. Dat is de overtuiging van Veolia Water Technologies & Solutions. Het bedrijf werkt daarom samen met industriële bedrijven en ondersteunt hen bij de ontwikkeling van flowsheets voor afvalwaterzuivering. “Aangezien ons begrip van PFAS en de toepasselijke regelgeving nog in volle ontwikkeling zijn, is het cruciaal dat we de uitdaging met een holistische blik aanpakken”, benadrukt Global Market Development Lead John Peichel.

mobieledecanter5.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
Ontzorging staat centraal in concept van Service in Separation

Ervoor zorgen dat klanten niet meer wakker hoeven te liggen van problemen met hun afvalwaterzuiveringsinstallatie: daar focust Service in Separation zich op sinds 2006. De onderneming van algemeen directeur Henk Smal doet dat met ‘state of the art’-oplossingen voor verhuur op langere of kortere termijn. “Een goede dialoog is cruciaal om de meest passende aanpak te kunnen voorstellen”, weet Henk Smal.

foto1aquarama.jpg

REPORTAGE  
Aquarama 98 – december 2022
Totaalpartner richting een gesloten waterkringloop

Vanaf november 2022 gaan het Limburgse Eco-Vision en het West-Vlaamse Hydris samen door het leven als Eco-Vision. Daarmee realiseert het nieuw samengesmolten bedrijf niet alleen een betere geografische dekking, maar verenigt het bovenal de nodige kennis, ervaring en visie om de waterkringloop in zowat elk industrieel proces te sluiten. “Hydris en Eco-Vision waren over de hele lijn complementair”, klinkt het bij Theo Bollen en Daan Vandeplassche. “Samen kunnen we bijgevolg nog sterker uitpakken.”