BEURSNIEUWS  
Aquarama 98 – december 2022
Terugblik op een dynamische Aquarama Trade Fair

Er zit beweging in de Belgische watersector. En dan hebben we het heus niet alleen over de pakweg 1.300 aanwezigen die op 20 oktober langs de standen van 120 Aquarama Trade Fair exposanten laveerden. Nee, ook de vele innovatieve producten, ambitieuze projecten, gedreven sprekers en duidelijke engagementen die op en naast de beursvloer – tijdens de seminaries van AquaFlanders, Cebedeau, Vlario en watercircle.be – gevonden konden worden, getuigen van de nodige dynamiek.

atf02.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 96 – juni 2022
Aquarama Trade Fair engageert steeds meer professionele eindgebruikers

In de watersector behoeft Aquarama Trade Fair geen introductie meer. Watertechnologiebedrijven, maar ook drinkwatermaatschappijen en onderzoekers beschouwen de vakbeurs al ettelijke jaren als een jaarlijkse afspraak en een uitgelezen netwerkmoment. Ondertussen vinden echter ook steeds meer professionele eindgebruikers hun weg naar de Brabanthal. Op 20 oktober 2022 zullen ze daar opnieuw kunnen kennismaken met innovaties, technologieën en partners voor een duurzaam waterbeheer.

lowres0454.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 95 – maart 2022
Eindelijk weer verzamelen

Elk nadeel heb zijn voordeel. Waar u de voorbije twintig maanden wat op uw beurshonger bleef zitten, krijgt u nu een heus driegangenmenu voorgeschoteld. Pumps & Valves valt dit jaar immers samen met de beurzen Maintenance en M+R. zo krijgt u op 23 en 24 maar in Antwerp Expo een overzicht van alle belangrijkste ontwikkelingen in uw sector, maar in één klap ook van het hele industriële spectrum. Een buitenkansje.


Laborama 2024 februari
laborama04.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 95 – maart 2022
De beurs LABORAMA vindt plaats in mei 2022

Na een onvrijwillige afwezigheid van twee jaar door de Coronapandemie, kijkt de organisatie ernaar uit om in mei 2022 opnieuw een fysieke beurs te organiseren. Zo zal de 22ste editie van de beurs LABORAMA doorgaan op donderdag 19 en vrijdag 20 mei 2022 in Paleis 1 van Brussel Expo.  

seijbelphotography0300.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 95 – maart 2022
Samen werken aan water tijdens vakbeurs Aqua Nederland

In maart 2022 is dan eindelijk hét moment voor Aqua Nederland. Met diverse verplaatsingen vanwege COVID-19 opent Evenementenhal Gorinchem haar deuren voor waterprofessionals op 15, 16 en 17 maart. De huidige en toekomstige wateruitdagingen zoals het sluiten van waterketens, het verwaarden van afvalwater en slimme technologieën voor het hergebruik en zuiveren van afvalwater staan bij Aqua Nederland op de agenda.

beeld2lipidspilot.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 90 – december 2020
Rioolwater is waardevol

Tijdens de Aquarama Trade Fair werd een speciaal webinar voor het Europees project Wow! georganiseerd. Dit project haalt waardevolle grondstoffen uit het rioolwater. Dit heeft een positieve invloed op het klimaat. Met deze waardevolle grondstoffen kunnen producten gemaakt worden zoals bioplastic, biodiesel en biochar.

foto7eenfotovandeflexibelebuffer.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 90 – december 2020
Webinar VLARIO focust op circulariteit

Het webinar van Vlario op de 15de editie van de Aquarama Trade Fair stond helemaal in het teken van het circulaire water. VLARIO organiseerde in samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), Vlakwa, Aquafin en De Watergroep een infosessie rond circulair water voor lokale besturen en rioolbeheerders.

beeld2webinarwatercirclebeflandersfoodvmx.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 90 – december 2020
Webinar Watercircle zet in op circulair water

De 15de editie van de Aquarama Trade Fair verliep volledig digitaal. De eerste sessies in de voormiddag werd georganiseerd door watercircle.be, in samenwerking met VMx en Flanders’ FOOD. Het thema was duurzaam watermanagement in de voedingsindustrie.

schermafbeelding20201029om170534.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 90 – december 2020
Aquarama voor het eerst volledig virtueel.

De Aquarama Trade Fair was heel speciaal. Langs de ene kant massa’s interesse voor de live webinars van onze partners watercircle.be, Vlario en Interreg.wow! Langs de andere kant een virtuele beursvloer zonder veel beweging. De webinars telden samen +/- 350 deelnemers en dit was een absoluut succes. De onderwerpen sloegen duidelijk aan en talrijke vragen kwamen binnen via de chatbox. Op de volgende pagina’s kan u een verslag lezen van de verschillende webinars.

hallexterior.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 89 – september 2020
Ongeziene vijftiende editie van Aquarama Trade Fair

Dat het een bijzondere editie van Aquarama Trade Fair zou worden, dat stond meteen vast. Voor het overige, echter, werd er noodgedwongen lang in de voorwaardelijke wijs gesproken. Wat niet wil zeggen dat de beursorganisatoren en partners de voorbije

46117291631ce41ff6692o.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 89 – september 2020
Pollutec 2020: Milieu-innovaties voor een nieuw ecologisch model

Pollutec, een uniek event rond milieu voor het grote publiek, komt van 1 tot 4 december terug naar Lyon Eurexpo. De schijnwerpers zullen vooral gericht worden op eco-innovatie, een demonstratie van een “Water Hub”, antwoorden op uitdagingen

technimatconceptbeeldlr.jpg

BEURSNIEUWS  
Aquarama 87 – maart 2020
Nieuwe vakbeurs focust op technieken en materialen voor infra & ruwbouw

InfraTech en Matexpo, twee toonaangevende vakbeurzen in Nederland en België op het gebied van bouw en infrastructuur, organiseren op 7-8 oktober 2020 de nieuwe vakbeurs Techni-Mat. De beurs, voor alle spelers binnen infra en ruwbouw, is het