ehcustomerengineer.jpg

SECTORNIEUWS 08/09/2017

Roadshows voor procesindustrie professionals

Op 14 september geeft Endress+Hauser het startschot voor een reeks van roadshows. De 5 roadshows zijn toegespitst op kennis en knowhow over techniek en technologie in de procesindustrie.

“De kennis en knowhow over procesinstrumentatie en –automatisering in de Belgische en Luxem- burgse markt is sterk. Maar we merken een sterke vraag naar regelmatige updates en upgrades over de actuele techniek en technologie,” zegt Johan Puimège, CEO van Endress+Hauser België & Luxem- burg.

“Onze contacten bij de bedrijven willen meer en meer in staat zijn om nog betere beslissingen te kunnen nemen op basis van hun expertise en knowhow. Het is opvallend hoeveel professionals in de procesindustrie zich voortdurend willen sterker maken door de eigen expertise uit te breiden of completer te maken. Deze boodschap krijgen we elke dag te horen, zowel via onze salesmensen op de baan die onze klanten bezoeken maar ook via onze techniekers die dag in, dag uit bij onze klan- ten aan het werk zijn voor bijvoorbeeld kalibraties uit te voeren.”

Daarom organiseert Endress+Hauser vanaf midden september een reeks van 5 roadshows met telkens 2 masterclasses. Met deze roadshows wil het bedrijf tegemoet komen aan deze sterke vraag in de markt middels het aanreiken van een complete update/upgrade van de technologieën die vandaag de dag toegepast worden in de procesindustrie.

Puimège : “Elke roadshow heeft 2 masterclasses, waarvan één masterclass is toegespitst op de innovaties op het gebied van Techniek & Technologie. De andere masterclass biedt een leerprogramma gefocussed op een industriële sector “

Van sterk naar onklopbaar is zowat de slogan. Up-do-date kennis over Techniek en Technologie zijn volgens Endress+Hauser de belangrijkste troeven om bedrijven een stap te helpen in de voortduren- de krachtmeting met als doel een hogere efficiëntie, in tijden waar IIoT- toepassingen stilaan maar zeker toegepast worden.

“Accuraat meten. Debiet, niveau, druk, temperatuur, analysewaarden. Maar ook het capteren van deze meetwaarden, de data, en het vertalen van die data naar oplossingen die bestaande processen optimaliseren, wordt steeds belangrijker, “ aldus Johan Puimège.

“Daarom dat we een klein leger van experts hebben ingeschakeld die tijdens de roadshows onze gasten in de watten zullen leggen zodat men naar huis of naar zijn bedrijf kan teruggaan met zeker enkele oplossingen om efficiënter te kunnen werken en kosten te besparen”

Het interessante aan deze roadshows is bovendien dat elke bezoeker ervan zijn eigen programma kan samenstellen. Alle roadshows zijn gratis na inschrijving. Elke deelnemer ontvangt een certificaat van deelname. <<

 

Dit is het programma van de Roadshows:

 

Donderdag 14/09/2017 : Het Bierkasteel Van Honsebrouck – Izegem (NL-talige masterclasses)

Masterclass 1: Innovaties in Techniek & Technologieën

Masterclass 2: Sterk in Food & Beverage

+ Technisch bezoek aan de brouwerij + degustatie

 

Donderdag 21/09/2017 : A.I.D.E STEP – Oupeye – Saint-Nicolas, Luik (FR-talige masterclasses)

Masterclass 1 : Innovaties in Techniek & Technologie

Masterclass 2: Sterk in Water/Afvalwater

+ Technisch bezoek aan het waterzuiveringsstation en –installaties

 

Donderdag 28/09/2017 : C-Mine Cultuurcentrum – Genk (NL-talige masterclasses)

Masterclass 1: Innovaties in Techniek & Technologieën

Masterclass 2: Sterk in Food & Beverage

+ Technisch bezoek van de mijnsite met o.a. virtual reality experience en beklimming van de hoogste schachtbok van België

 

Dinsdag 03/10/2017 : Van Der Valk Hotel – Nivelles (FR-talige masterclasses)

Masterclass 1: Innovaties in Techniek & Technologieën

Masterclass 2: Sterk in Process Safety

+ “Get the TESLA Live Experience” ism TESLA Belgium

 

Dinsdag 10/10/2017: Clubhouse Rugby Club – Dendermonde (NL-talige masterclasses)

Masterclass 1: Innovaties in Techniek & Technologieën

Masterclass 2: Sterk in Process Safety

+ Live Rugby Experience met de topspelers van de Dendermondse Rugby Club, Belgisch Kampioen 1ste klasse 2017

www.be.endress.com

Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.