aqinstraduskruibeke.jpg

SECTORNIEUWS 20/05/2019

Gemeente Kruibeke wint waterdoorlatende bestrating

Op 14 mei vond de prijsuitreiking van Operatie Perforatie plaats. Raf Pillaert, product manager infrastructure van Febestral, en Lien Braem, accountmanager bij Stradus, overhandigden de prijs aan de gemeente Kruibeke. Die ontvangt twee keer 100m² waterdoorlatende bestratingsmaterialen om gesloten en ondoorlatende verhardingen mee te vervangen.

Met Operatie Perforatie zetten Infopunt Publieke Ruimte en rioolwaterzuiveringsbedrijf Aquafin het afgelopen jaar iedereen aan om overbodige verharding weg te halen en plaats te maken voor water en groen. Aquafin beloonde elf projecten met een budget om hun plannen uit te voeren en Febestral, de vereniging waarbinnen de fabrikanten van prefab-betonnen producten voor de bestratingsmarkt zich verenigen, stelt tien keer 100 m² waterdoorlatende bestratingsmaterialen ter beschikking.

Nergens in Europa wordt er zoveel open ruimte per inwoner ingenomen als in Vlaanderen. Daardoor krijgt regenwater nog nauwelijks de kans om in de bodem te dringen, met wateroverlast en bodemverdroging tot gevolg. Met Operatie Perforatie willen Infopunt Publieke Ruimte (onderdeel van de Voetgangersbeweging) en Aquafin, met de medewerking van Febestral en Natuurpunt, opnieuw meer ruimte geven aan water en natuur.

www.stradus.be


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.