aqinsuezutilis.jpg

SECTORNIEUWS 13/02/2019

Suez brengt de eerste lekdetectie via satelliet ter wereld naar Groot-Brittannië

Lekdetectie via satelliet gebruikt beeldtechnologie van satellieten die al meer dan 20 jaar gebruikt wordt om de aanwezigheid van water op verre planeten te detecteren. Door een unieke interpretatie van beelden van satellieten die op het aardoppervlak gericht zijn, kunnen de typische signalen herkend worden die wijzen op de aanwezigheid van water.

De onbewerkte beelden, gemaakt door sensoren op satellieten, worden bovenop geografische informatiesystemen gelegd en verwerkt door een uniek algoritme dat behandeld water detecteert, wat in de meeste gevallen wijst op de aanwezigheid van een lek. Elk beeld dekt 3500 m2 land, meestal groot genoeg om bijna alle Britse steden te dekken, en duizenden kilometers leidingen.

Aan het begin van elke periode levert Suez een grafisch of tabelvormig lekverslag met de locatie van vermoedelijke lekken. De satelliet lokaliseert lekken met een precisie van 100 m, al kan dat variëren. Vervolgens wordt een lekinspecteur uitgestuurd om het lek te bevestigen en om de uiteindelijke plaats van het lek te bepalen.

Die dienst van Suez kan regelmatig uitgevoerd worden, bijvoorbeeld elke maand, elke drie maanden of elke zes maanden.

Suez brengt de unieke technologie naar de Britse watersector in samenwerking met Utilis, de specialist in satelliettechnologie. De satellietbeelden worden geïnterpreteerd door Utilis en Suez biedt plaatselijke en lokale diensten om de lekken uiteindelijk te lokaliseren – een volledige dienstverlening van a tot z om lekken te lokaliseren die rendabeler is en minder middelen vereist dan traditionele methodes.

Suez is de officiële verdeler van de lekdetectie per satelliet van Utilis Corporation in Groot-Brittannië en Ierland.

www.suezwater.co.uk/satellite-leak-detection/


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.