aqintrevibrugge.jpg

SECTORNIEUWS 09/04/2018

Trevi investeert in nieuwe beluchting DuPont Genencor in Brugge

Op basis van een studie heeft Trevi aangetoond dat het beluchtingssysteem vervangen een rendabele investering zou zijn. De WZI werd belucht door een verouderd systeem van zware circulatiepompen, venturibeluchters en surpressoren, wat een hoog energieverbruik met zich meebracht.

Omdat de productie slechts om de drie jaar wordt stilgelegd voor onderhoud, besliste DuPont Genencor om de beluchting te vervangen tijdens de stop van 2017.

De implementatie werd in twaalf dagen volledig afgerond: het leegmaken en reinigen van de 5.500mbeluchtingstank, het verwijderen van de oude beluchting, het plaatsen van het nieuwe beluchtingssysteem, aanpassingen aan elektriciteit en sturing, het vullen van de tank en ten slotte het weer opstarten van de procesvoering. Het nieuwe systeem bestaat uit 145 beluchtingspanelen (elk 2m2). Die zijn veel energiezuiniger waardoor het elektriciteitsverbruik voor de beluchting gedaald is met bijna 70%. Aan het huidige elektriciteitstarief wordt de terugverdientijd geraamd op 5 jaar.

www.trevi-env.com/nl/


Registreer u gratis:

  • Volledige artikels lezen
  • Aquarama ontvangen per post en online lezen
Registreer