Save the date! 29 oktober 2020

De vakbeurs Aquarama vindt dit jaar voor de vijftiende keer plaats. De beurs van het vaktijdschrift Aquarama heeft de voorbije jaren een stevige reputatie opgebouwd en vormt voor alle stakeholders uit de wereld van watertechnologie en waterbehandeling in België en Nederland een onmisbare afspraak. Industriële eindgebruikers vinden bij de meer dan 100 standhouders ongetwijfeld de oplossing voor hun uitdagingen inzake watertechnologie. De place to be op donderdag 29 oktober 2020 is opnieuw de Brabanthal in Leuven- Haasrode! 

Meer info? Neem contact op met Katja Wijffels: katja.wijffels@fcomedia.be - GSM +32 (0) 473 86 59 70

 


Editie 2019 - 24 oktober 2019

Aangename drukte op veertiende Aquarama Trade Fair 

Een goed bezette parking, een gemoedelijke drukte in de beursgangen en veel interesse voor de workshops of studienamiddag van watercircle.be, VMx, Vlario of Aquaflanders: Aquarama Trade Fair mag eens te meer op een geslaagde editie terugblikken. Met 129 exposanten en circa 1.200 aanwezigen is eens te meer duidelijk dat de waterindustrie in België en Nederland op volle toeren draait. Velen kijken nu al uit naar de vijftiende editie, op 29 oktober 2020. Een impressie.

Watson-Marlow is een van de ondernemingen die zich stilaan een habitué mag noemen op de beurs. “Daar hebben we dan ook alle reden toe”, legt salesengineer Frank Scharlaeken uit. “We bereiken hier de juiste doelgroep. Een aantal klanten komt langs als bezoeker, andere hebben hier een stand. Al rond het middaguur hadden we flink wat contacten gelegd. Een aantal nieuwe mensen had al van ons gehoord en kwam uitleg vragen over onze nieuwe producten. We leggen hen graag de voordelen van onze peristaltische pompen uit. We hebben dan ook goede hoop om hier onrechtstreeks extra business te kunnen genereren. De watermarkt is voor ons cruciaal, net als de voedings- en drankenindustrie en de farmacie.”

Gericht werken

Ook op de stand van Roxtec waren er al vrij vroeg enthousiaste klanken over de beursdeelname te horen. “Dit evenement focust zich op één nichemarkt, waardoor je heel gericht kan werken”, onderstreept Michel Westelinck. “Het is de vierde keer dat wij aan deze beurs deelnemen. We hebben Aquarama leren kennen via het tijdschrift en vonden het een ideale manier om onze aanwezigheid in de watermarkt op te vijzelen. Onze oplossingen voor het afdichten van kabels en buizen zijn onder meer gegeerd bij waterproductiecentra en waterzuiveringsinstallaties. We hebben een voorkeur voor relatief kleinschalige beurzen, dit jaar doen we mee aan drie evenementen. Onze organisatie hecht er veel belang aan om op deze manier mensen te blijven zien.”

“Het internet kan niet alles vervangen”, vervolgt Michel Westelinck. “Bovendien zijn er niet zoveel gelegenheden om letterlijk de vinger aan de pols van de markt te houden en te weten te komen wie zoal bezig is met nieuwe projecten. Alle contacten die we hier leggen, worden verwerkt via leadmanagement. We bekijken ook in hoeverre onze aanwezigheid hier een impact heeft op het aantal bezoekers aan onze website. Laat ons ook niet vergeten dat je door een beursdeelname veel tijd kan besparen: op één dag tijd vind je onder hetzelfde dak alle relevante stakeholders uit deze sector. Als je die allemaal via telefoon of mail zou willen benaderen, zou je daar veel meer tijd aan moeten spenderen.”

Informatie verzamelen

Een twintigtal studenten die aan Vives Kortrijk de bacheloropleiding ecotechnologie volgen, tekenden eveneens present. “We zijn hier voor een opdracht voor het vak milieutechnologie, dat zich sterk toespitst op water”, verklaart Max Eeman. “We gaan bij verschillende standen langs, informeren naar waar de bedrijven mee bezig zijn. Het is positief vast te stellen dat de exposanten gretig informatie delen en blijven investeren in ontwikkeling van nieuwe producten.”

Diane Van Harneveldt en Dolf Paulissen bevolken de stand van KWT Milieu. “Dolf vervangt Ivan Goossens, die sinds 1 oktober 2019 van zijn pensioen geniet”, legt Diane Van Harneveldt uit. “Aquarama Trade Fair valt dan ook perfect om Ivans opvolger aan de markt voor te stellen. Uiteraard maken we van de gelegenheid graag gebruik om ons assortiment aan terugslagkleppen en wandafsluiters, die nu vooral in gemeentelijke waterzuiveringsinstallaties worden gebruikt, nog eens onder de aandacht te brengen. We merken dat dit effectief tot nieuwe orders leidt. Aan andere beurzen hebben we dit jaar niet meegedaan. Hoeft ook niet: het publiek van Aquarama vormt bij uitstek onze doelgroep.”

People’s business

Dat kunnen Stefaan Van Durme en Martin Koch van Retec alleen maar beamen. “We zien hier veel mensen die interesse hebben in onze nieuwe elektromagnetische debietmeters. Aan de bedrijvigheid hier, merk je dat water meer dan ooit een hot topic is. Iedereen praat erover, wil de kosten van de waterfactuur reduceren. Hier niét staan, zou een professionele fout zijn, want ook de waterindustrie is een ‘people’s business’. Je geraakt sneller ergens binnen als je mensen persoonlijk kent. Bovendien vinden professionals het altijd fijn om nieuwe producten live te zien, ze eens te voelen en zo een kwaliteitsoordeel te kunnen vellen. Als leverancier van talrijke kmo’s, beseffen we als geen ander hoe belangrijk het is om het ijzer te smeden terwijl het heet is: snel inspelen op offertevragen en kort op de bal spelen voor de levering zelf, is essentieel.”

Jolien Kerkhofs en Wim Tielemans van consultancybureau Epas merkten de hele dag door een gestage bezoekersstroom op. “Dat is fijn, want dat maakt het beheersbaar. We zijn eigenlijk de hele dag bezig geweest, er waren amper dode momenten. Bepaalde mensen bezochten onze stand nadat ze over ons hadden gelezen in Aquarama en daardoor spontaan interesse kregen in onze diensten. Vroeger kregen we vooral collega’s-exposanten over de vloer, nu komen er meer mensen bij ons langs die zich als bezoeker hebben geregistreerd. Zij krijgen graag info over wat wij voor hen kunnen betekenen in functie van projecten die bij hen op til staan.”

“Eigenlijk zijn er geen excuses: als Vlaams bedrijf dat in de watersector actief is, moet je hier gewoon staan”, vindt Kim Windey van Avecom. “Alle mensen met wie je vroeg of laat zaken doet, staan hier ook. We grijpen dit evenement ook aan om overleg te plegen met onze distributeurs (zoals Brenntag) en samen met hen even ‘op de koffie’ te gaan bij potentiële partners, met wie we graag zouden samenwerken.”

Informeel contact

Johan Leyssens van Ankersmid M&C is ook lovend over de organisatie. “Het concept van een eendagsbeurs en vlotte catering bevalt me wel. Je hoeft over de middag niet even naar een cafetaria te lopen, maar kan op de stand blijven om samen met klanten of prospecten gezellig een broodje te eten en intussen zakelijke mogelijkheden te bespreken. Op die manier verneem je ook wie met welke projecten bezig is en denk je automatisch na over hoe je daar als bedrijf op kan inspelen. Dat alles zorgt ervoor dat we de prijs-kwaliteitverhouding van dit event echt wel kunnen pruimen.”

Stefaan Van Den Bossche, die bij Farys verantwoordelijke is voor technische en operationele ondersteuning voor uitvoerders en betrokken is bij het uitschrijven van lastenboeken, was benieuwd naar het aanbod van drinkwatergerelateerde leveranciers. “Ik kom ook voor het programma van AquaFlanders, dat hier de nieuwe opleiding ‘Hygiënisch werken aan drinkwaterleidingen’ kwam voorstellen. De combinatie van hun studienamiddag en het ontdekken van eventuele innovaties maakt dit evenement voor mij echt interessant”, besloot hij.

Door Bart Vancauwenberghe


 

129 exposanten op de Aquarama Trade Fair 2019!   

Onlangs heeft de 129ste exposant ingetekend voor de Aquarama Trade Fair 2019. Daarmee verlopen de inschrijvingen andermaal vlot voor het jaarlijkse evenement van het mediaplatform Aquarama in de Leuvense Brabanthal. Dit jaar vindt de 14de editie van de vakbeurs, gekoppeld aan het magazine Aquarama, plaats op donderdag 24 oktober. Onze vaste partners watercircle.be, AquaFlanders en Vlario zorgen voor de invulling van het programma.

Wie interesse heeft om als exposant deel te nemen kan steeds contact opnemen met projectleider Katja Wijffels: +32 (0)473 86 59 70 of email

 

                      

 

PRAKTISCHE INFO
Aquarama Trade Fair 2019
Donderdag 24 oktober 2019
van 9u30 tot 18u
Brabantlaan 1, Leuven - Haasrode


Organisatie: FCO Media, +32 (0)56 77 13 10, info@aquarama.be