Programma AquaFlanders

“Waarom is het juiste materiaal belangrijk bij (afval)watertransport?” (In het Nederlands)

De Blue deal legt een sterke klemtoon op het hergebruik van water. Als watersector zetten we daar onze schouders mee onder. Een belangrijke randvoorwaarde bij circulair watergebruik is, net als bij klassieke waterproductie, de kwaliteitsgarantie van ons water. En die kwaliteitsgarantie speelt op verschillende vlakken, onder ander bij de gebruikte materialen.

Op deze infosessie zullen we stilstaan bij de eisen die gesteld worden aan materialen die in contact komen met kraanwater. Verzekeren zij het behoud van de kwaliteit van het kraanwater? We maken onder meer een stand van zaken op van de mogelijkheden die er zijn om loodvrije of loodarme installaties te voorzien.

Anderzijds lichten we ook toe over de materialen die gebruikt worden om water af te voeren. Beschermen ze onze bodem voldoende tegen verontreinigingen? Of omgekeerd, kunnen bodemverontreinigingen niet doorheen de gebruikte materialen migreren? Wat zegt de regelgeving vanuit Europa en Vlaanderen hierover? En hoe gebeurt de kwaliteitsbewaking hierop?

Het gaat een boeiende infosessie worden met antwoorden op al deze vragen. Deze sessie richt zich tot al wie betrokken in bij het ontwerpen, uitvoeren, onderhouden en borgen van kwaliteitsvolle waterinstallaties en -afvoeren.


Moderator:
Carl Heyrman
algemeen directeur AquaFlanders

13:30 – 13:40

Verwelkoming + Inleiding

13:40 – 14:00

Materialenbeleid in Vlaanderen – huidige situatie

14:00 – 14:30

Certificering

  • Benor
  • Materiaalvoorschriften + vakopleidingen AquaFlanders

14:30 – 14:40

Pauze

14:40 – 15:00

Kwaliteitscontrole (Hydrocheck – 4MS)

15:00 – 15:20

Problematiek in Vlaanderen en aanpak watersector

15:20 – 15:30

Resultaten polls + conclusieAls federatie van de Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders verdedigen we de belangen van onze leden, werken we aan een gestroomlijnd en modern waterbeheer en willen we Vlaanderen informeren en sensibiliseren rond duurzaam watergebruik.

Deelnemen

  • Gratis
  • Bij no show wordt 50 EUR (excl btw) aangerekend
  • Registratie verplicht

Schrijf in vanaf augustus 2022