dsc0425web.jpg

SECTORNIEUWS 24/10/2017

Aqua Belgica en AquaFlanders tekenen samenwerkingscharter op Aquarama-vakbeurs

Aqua Belgica, de Belgische federatie voor waterbehandeling, en AquaFlanders, de koepelvereniging van de Vlaamse water- en rioleringsbedrijven, stemmen de communicatie rond kraantjeswater en waterbehandeling in de toekomst nauwer op elkaar af.

Daarvoor tekenen beide organisaties een gemeenschappelijk charter op Aquarama Trade Fair, de beurs over watertechnologie, op donderdag 26 oktober in de Brabanthal in Leuven.

Doel van het charter is de eindconsument zo correct en eenduidig mogelijk te informeren over de kwaliteit van het kraantjeswater, zoals aangeleverd door de drinkwatermaatschappijen enerzijds, en over de mogelijke wens tot ontharding ervan door de eindconsument anderzijds. Ook wordt de nodige aandacht gegeven aan een correcte plaatsing van onthardingsinstallaties en de noodzaak van regelmatig onderhoud om de drinkbaarheid te kunnen garanderen.

De ondertekening van het charter gebeurt door Aqua Belgica-voorzitter Eddy Albrecht en AquFlanders-voorzitter Herman Van Autgaerden. (foto: FCO Media)

www.aquaflanders.be

www.aquabelgica.be