123513953plasticbottlesinbrownrecycle.jpg

SECTORNIEUWS 23/11/2020

430.000 euro steun voor onderzoekplatform Capture

Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits kent 430.000 euro steun toe aan Capture, het onderzoeksplatform van de UGent, VITO, UAntwerpen en VUB. Capture focust op onderzoek rond het circulaire gebruik van CO2, plastic en water.

De grote stap vooruit kan gezet worden door al deze beschikbare expertise met elkaar te verbinden, zodat een consortium ontstaat dat samen volop inzet op het hergebruik van water, CO2 en plastics. Het onderzoekplatform Capture vervult hierin een cruciale rol, door de samenwerking tussen onderzoekers, bedrijven, overheden en andere actoren te stimuleren.

De ondersteuning van minister Crevits helpt niet alleen om het bestaan van Capture te garanderen, ook worden de middelen ingezet om nog meer actoren te bereiken die de krachten willen bundelen om aan de circulaire economie van morgen te werken. De financiering zal onder andere gebruikt worden om opschalingsprojecten beter te omkaderen en een brede strekking aan bedrijven (van spin-off tot multinationals) te koppelen met onderzoekers om de transitie naar een circulaire economie te bewerkstelligen.

www.capture-resources.be


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.