141627048corona.jpg

BEURSNIEUWS 23/07/2020

Corona update

Zoals u wellicht weet kwam de veiligheidsraad deze week bijeen en moest op vraag van de Raad Van State onder andere een beslissing nemen wat de evenementen en handelsbeurzen betreft. Tot nu toe werden de beurzen op gelijke voet gesteld met kermissen en optredens. Wat helemaal niet vergelijkbaar is. Beurzen in een permanente hal kunnen veel gemakkelijker maatregelen opgelegd worden dan kermissen en optredens ergens in een wei of in de stad. Ook wrong het bij diverse beursorganisatoren dat winkelcentra wel een Corona – protocol opgelegd kregen voor hun bezoekers en beurshallen niet. Dit is in strijd met het gelijkheidsbeginsel. Rondlopende mensen in winkelcentra kunnen vergeleken worden met bezoekers in een beurshal. Dringend nood dus aan duidelijkheid.

Gezien het stijgend aantal corona – besmettingen in juli bleven concrete beslissingen, lees versoepeling, uiteraard uit. We kunnen niet anders dan hopen dat het tij snel keert en dat er in de volgende veiligheidsraad een duidelijk protocol uitgetekend wordt.

We willen iedere exposant en bezoeker geruststellen dat onze organisatie alle maatregelen perfect zal kunnen naleven wat die ook zijn. Het evenement zal zich probleemloos aanpassen zodat iedereen op een veilige manier aan beurs en congressen zal kunnen deelnemen. Wat de toekomst brengt weten we uiteraard niet maar laat ons die toekomst positief tegemoet zien en hopen dat alle zorgen straks van de baan zijn.

We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten! Intussen wensen wij iedereen een fijne en veilige vakantie.