SECTORNIEUWS 07/07/2020

NAV steunt werfwater.be

Zeker in tijden van droogte is er een enorm tekort aan water. Het feit dat er zoveel werfwater verloren gaat, is daarom een groot maatschappelijk probleem. NAV wil mee het hergebruik van bemalingswater stimuleren. Daarom schaart het zich achter het initiatief werfwater.be. NAV roept alle architecten op om deze boodschap mee uit te dragen. We recycleren hiermee het reeds bestaande water dat anders rechtstreeks de riolering en dus de zee ingaat.

Het platform zal aanbieders van water (denk aan werven) in contact kunnen brengen met partijen die water nodig hebben (denk aan boeren, brandweer, milieudiensten ... ). Dit is volgens NAV een unieke kans om via een positief project directe impact te hebben op een maatschappelijk probleem.

In eerste instantie bestaat de website uit een landingspagina waar vraag en aanbod in kaart worden gebracht, gebruik makend van het gezamenlijke netwerk. In een tweede fase wordt de ontwikkeling van het platform opgezet. In een derde fase willen de initiatiefnemers ook slimme opslagcontainers ontwikkelen met IOT-oplossingen.

www.werfwater.be