PRODUCTNIEUWS 26/06/2020

Energie-efficiënte lobbenpomp

Recent presenteerde Börger voor de nieuwe generatie van zijn Blueline-lobbenpomp. De specialist in roterende verdringerpompen belooft een verbeterde werking en een hogere energie-efficiëntie.

Veel kleine innovaties zijn uitgegroeid tot de nieuwe generatie van onze Blue-line pomp, die samen een aanzienlijke verbetering vormen. Sommige technische en ontwerpaanpassingen komen van de huidige generatie van de Onixline industriële procespomp.

De nieuwe Dius-rotor is ontwikkeld met behulp van de nieuwste stroomsimulatieprogramma’s en talloze tests op de eigen testbank van het bedrijf. De tweevleugelige rotor heeft een breed afdichtingsvlak en een zeer gestroomlijnde afwikkeling.

Om optimaal te kunnen profiteren van de nieuwe rotor, werden het pomphuis en de inlaatvensters geoptimaliseerd en aangepast aan de nieuwe rotor. De interactie van nieuwe rotoren, de geoptimaliseerde inlaatvensters en aangepast pomphuis zorgt voor een soepel transport en een nagenoeg pulsatievrije werking, zelfs bij hoge drukken. De pomp verpomp zeer energie- en product vriendelijk. Er wordt een uitstekende rendement en een aanzienlijk langere levensduur dan met vergelijkbare pompen behaalt.

www.boerger-pumps.nl