SECTORNIEUWS 18/05/2020

Nederlandse waterprofessionals delen data en modellen in Watercloud

Door gebruik te maken van elkaars data en modellen kunnen waterprofessionals in Nederland nog beter hun werk doen en de totstandkoming en uitvoering van waterbeleid versnellen. Dat is de conclusie van de zogenoemde Watercloudvisie, die is opgesteld door een consortium van partijen uit de watersector, onder leiding van Royal HaskoningDHV, in opdracht van Rijkswaterstaat.

Het consortium heeft onderzocht of toepassing van cloudtechnologie bij het delen van data en modellen zinvol en mogelijk is, om daarmee de samenwerking tussen waterprofessionals te versterken. Ook bedrijven uit de advies- en ICT-sector zijn daarbij geconsulteerd.

Het consortium kende een unieke combinatie van expertisevelden die nodig was om dat vraagstuk goed uit te werken: Royal HaskoningDHV’s kennis van de hydrologie en watermanagement, informatiemanagement en digitale oplossingen, Technolution’s kennis van complexe applicaties, software-integraties en communicatiestandaarden, kennis over watermanagement en hydrologische modellering van Sweco en expertise van dataopslag, applicatie- en modelprogrammatuur van VORtech. Daarnaast was binnen het consortium ook alle kennis aanwezig van de benodigde cloud-technologie en de governance daarvan.

www.royalhaskoningdhv.com/nl-nl/nederland


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.