SECTORNIEUWS 11/03/2020

450 deelnemers voor eerste Clean Vision Summit

“Hoe meer we versnellen en opschalen en stoppen met niet-duurzame praktijken, des te meer ruimte zal er zijn om over te stappen op duurzaamheid. Investeer in duurzaamheid, niet in doodlopende straten.” Hans Bruyninckx, directeur van het Europese Milieuagentschap, richtte zich op de eerste Clean Vision Summit rechtstreeks tot de ondernemers. 450 deelnemers lieten zich in Mechelen inspireren, 50 keer werd aan een Vito-expert om concreet advies gevraagd voor een duurzaamheidsvraagstuk in een bedrijf.

“Het is een illusie dat we verder kunnen doen zoals we bezig zijn”, aldus Hans Bruyninckx. Hij wijst op de complexiteit van de uitdagingen waar Europa nu voor staat. “Zelfs als we alle aangekondigde maatregelen ook uitvoeren, halen we bijlange niet de ambitie die de Green Deal voorop heeft gesteld: een klimaatneutraal Europa tegen 2050. We moeten een tandje hoger schakelen en alle mogelijke innovatieve technologieën verder uitwerken en implementeren. Maar technologie is onvoldoende. We hebben ook nood aan een verandering van attitude en gedrag.”

Deze eerste Clean Vision Summit is een initiatief van de Vlaamse onderzoeksinstelling Vito. De deelnemers konden kennismaken met 22 innovaties, verdeeld over zeven terreinen. Ze konden luisteren naar twaalf wetenschappelijke pitches en een persoonlijk advies vragen aan een van de experts.

vito.be/nl/


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.