SECTORNIEUWS 06/03/2020

Nauwere samenwerking tussen Aquafin en Bolt voor levering energie uit afvalwater

Sinds september 2019 kunnen gezinnen in België energie afnemen van lokale, groene energie-opwekkers via het platform Bolt. Waterzuiveringsbedrijf Aquafin sprong als een van de eerste op de kar om energie van de zonnepanelen op hun sites aan te bieden via Bolt. Sinds kort wordt ook hun energie, opgewekt uit het teveel aan zuiveringsslib, lokaal aangeboden.

Aquafin staat in voor de zuivering van het huishoudelijke afvalwater in Vlaanderen. Na het zuiveringsproces blijft er slib achter, waaruit energie wordt opgewekt in de vergistingsinstallaties.

De organisatie biedt al sinds deze zomer de energie voor 30 gezinnen uit zijn zonnepanelen (waaronder die van het park met 6.500 m2 in Harelbeke) aan via Bolt. Met de pas gesloten overeenkomst rond het aanbieden van energie uit slibvergisting, bereikt Aquafin via Bolt nu meer dan 390 gezinnen.

Via het energieplatform Bolt koopt men groene energie bij lokale energieproducenten. Bolt wil zo meer draagvlak creëren voor groene ambities, wat België volgens Pieterjan Verhaeghen (mede-oprichter en CEO van Bolt) absoluut nodig heeft.

www.aquafin.be

www.boltenergie.be