aqinwilovisverwerkingsbedrijf.jpg

SECTORNIEUWS 29/01/2020

Circulatiepomp en drukverhogingsinstallatie voor visverwerker

In nieuwe pand van het visverwerkingsbedrijf Korf Vis In het Nederlandse Urk heeft Totec Installatiebedrijf recent de drinkwater-, proceswater-, klimaat- én luchtbehandelingsinstallatie verzorgd. Voor de pomptechniek vertrouwde het bedrijf op Wilo. Meer bepaald op de toerengeregelde pompen van het type Wilo-Stratos en de Wilo-SiBoost Smart 2 Helix-serie om de processen binnen de installaties optimaal te kunnen laten functioneren.

Een Stratos-circulatiepomp is ingezet voor warmwaterverwarmingen van alle systemen, klimaatinstallaties, gesloten koelkringlopen en industriële circulatie-installaties. Onderscheidend bij die pomp is de verbeterde energie-efficiëntie-index die kleiner is dan 0,20. Dat is mede te danken aan een hogere systeemefficiëntie met de debiet-begrenzende Q-Limit-functie.

De SiBoost Smart 2 Helix is een compacte drukverhogingsinstallatie die bestaat uit verticale, roestvrijstalen hogedrukpompen. De pompen zijn voorzien van een geïntegreerde frequentie-omvormer waarmee een nauwkeurige toerentalregeling mogelijk is. Alle onderdelen die in contact komen met vloeistof zijn corrosiebestendig. De SiBoost Smart 2 Helix is verder uitgevoerd met automatische pompbesturing via de volledig elektronische Smart-Controller (SC). Ook voor de SiBoost Smart 2 Helix is de hoge efficiëntie kenmerkend.

www.wilo.nl


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.