aqinwilovisverwerkingsbedrijf.jpg

SECTORNIEUWS 29/01/2020

Circulatiepomp en drukverhogingsinstallatie voor visverwerker

In nieuwe pand van het visverwerkingsbedrijf Korf Vis In het Nederlandse Urk heeft Totec Installatiebedrijf recent de drinkwater-, proceswater-, klimaat- én luchtbehandelingsinstallatie verzorgd. Voor de pomptechniek vertrouwde het bedrijf op Wilo. Meer bepaald op de toerengeregelde pompen van het type Wilo-Stratos en de Wilo-SiBoost Smart 2 Helix-serie om de processen binnen de installaties optimaal te kunnen laten functioneren.

Een Stratos-circulatiepomp is ingezet voor warmwaterverwarmingen van alle systemen, klimaatinstallaties, gesloten koelkringlopen en industriële circulatie-installaties. Onderscheidend bij die pomp is de verbeterde energie-efficiëntie-index die kleiner is dan 0,20. Dat is mede te danken aan een hogere systeemefficiëntie met de debiet-begrenzende Q-Limit-functie.

De SiBoost Smart 2 Helix is een compacte drukverhogingsinstallatie die bestaat uit verticale, roestvrijstalen hogedrukpompen. De pompen zijn voorzien van een geïntegreerde frequentie-omvormer waarmee een nauwkeurige toerentalregeling mogelijk is. Alle onderdelen die in contact komen met vloeistof zijn corrosiebestendig. De SiBoost Smart 2 Helix is verder uitgevoerd met automatische pompbesturing via de volledig elektronische Smart-Controller (SC). Ook voor de SiBoost Smart 2 Helix is de hoge efficiëntie kenmerkend.

www.wilo.nl