aqinvlarioleiding4.jpg

SECTORNIEUWS 28/01/2020

Limburg wordt Vlaams opleidingslabo voor rioolrenovatie

“Limburg wordt een opleidingslabo voor rioolrenovatie.” Dat verklaarde Tom Vandeput, gedeputeerde van het provinciebestuur van Limburg, onlangs tijdens de voorstelling van de nieuwe opleiding Leiding4 voor professionele rioolrenovatietechnici aan de Bouwcampus van Diepenbeek.

“Met innovatieve technologieën kan de monitoring en renovatie efficiënt en duurzaam worden aangepakt. Deze innovatie vraagt van de bouwsector een nieuwe manier van werken. Dankzij een samenwerking tussen Vlario, Limburgse bouwbedrijven, Confederatie Bouw Limburg en de VDAB, en met een provinciale subsidie van 95.000 euro, wordt nu deze nieuwe opleiding gestart. De opleiding, uniek in Vlaanderen, wordt weldra aangeboden op de Bouwcampus van Diepenbeek, die hierdoor verder uitgroeit tot kennis- en innovatiecentrum voor de Limburgse bouw.”

Aan de hand van twee opleidingscycli zal het programma van Leidng4 de komende achttien maanden voort worden verfijnd en bijgestuurd. Eens alles op punt staat wordt de opleiding verbonden aan het uitvoeringscertificaat dat nodig is voor (openbare) werken bij standaardbestek 250.

De opleiding wordt dan voor werknemers ingepast in het kennis- en innovatieprogramma van de Bouwcampus in Diepenbeek. Werkzoekenden kunnen een voortraject volgen bij de VDAB. Gedeputeerde van Economie Tom Vandeput: “Met Leiding4 toont Limburg nogmaals de nodige ambitie. Met deze opleiding wordt onze provincie het Vlaams opleidingslabo voor rioolrenovatie. Een win-win voor het Limburgse bedrijfsleven en voor de Limburgse arbeidsmarkt.”

www.vlario.be