aqinenvisanplasticchallengedocx.jpg

SECTORNIEUWS 27/01/2020

Envisan wint de Plastic Challenge van de Haven van Antwerpen

Envisan, de milieudochteronderneming van Jan De Nul Group, heeft de Galfeschoor Plastic Challenge van de Haven van Antwerpen gewonnen. De Nul-o-Plastic haalde het daarbij van de twee andere nominaties op naam van DEME en Arcadis. De overwinning levert Envisan 10.000 euro.

Om de historische verontreiniging door miljoenen plastic pellets in het natuurgebied Galgeschoor een halt toe te roepen, ontwierp Envisan een pelletzuiger, de Nul-o-Plastic. Het gaat om een flexibele en compacte ‘stofzuiger’ op rubberen rupsbanden om een minimale impact op de ondergrond te garanderen. De lange slurf is makkelijk hanteerbaar en zuigt de plastics op in de laadbak. Eens de laadbak vol, wordt die geledigd in een centrale verzamelplaats.

Een groot voordeel van deze Nul-o-Plastic is zijn mobiliteit. Door de rupsbanden kan de pelletzuiger makkelijk op de schuine dijktalud van de Galgeschoor rijden. Ook kan hij eenvoudig op andere plaatsen ingezet worden. Dat maakt deze pelletzuiger budgettair extra interessant.

Ieder jaar organiseert de Haven van Antwerpen een grote opruimactie in het natuurgebied Galgeschoor. Deze keer namen meer dan 400 vrijwilligers deel.

www.envisan.com/nl