kluizenhr.jpg

SECTORNIEUWS 07/01/2020

Interreg DOC2C’s afgerond

De vier jaar samenwerking rond innovatieve oppervlaktewaterbehandeling is afgerond. De afgelopen vier jaar maakte De Watergroep deel uit van het DOC2C’s-consortium, een internationale samenwerking tussen drinkwaterbedrijven en kennisinstellingen. Daarbij is onderzoek gedaan naar opgeloste organische stoffen in drinkwater, het gedrag van die stoffen doorheen de behandeling en innovatieve technologieën om ze te verwijderen uit oppervlaktewater.

Binnen het onderzoeksproject spitste De Watergroep zich toe op een innovatief behandelingsconcept dat bestaat uit een combinatie van ionenwisseling en vlokvorming. In een semi-industriële proefinstallatie in het waterproductiecentrum De Blankaart in Diksmuide werd dat concept onderzocht en vergeleken met eenzelfde behandelingsconcept in het waterproductiecentrum in Kluizen.

Het DOC2C’s-consortium is een internationale samenwerking tussen drinkwaterbedrijven (PWN Technologies uit Nederland, South West Water uit Groot-Brittannië en De Watergroep) en kennisinstellingen (Université de Lille en Technische Universiteit Delft). Voor dit onderzoeksproject ontving De Watergroep 600.000 euro subsidies van Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie West-Vlaanderen.

www.dewatergroep.be/nl-be/


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.