aqinwaterlinkinduss.jpg

SECTORNIEUWS 04/12/2019

Opening vierde productielijn deminwaterfabriek Induss I

Op 25 november heeft water-link de vierde productielijn in gebruik genomen van zijn deminwaterfabriek Induss I, gevestigd in de Antwerpse haven. Daarmee wordt – op acht jaar tijd- de capaciteit van de fabriek verdubbeld.

In 2011 bouwde Induss, toen nog een dochterbedrijf van water-link, op de voormalige Nautilus-site aan de Boudewijnsluis een state of the art fabriek voor de levering van gedemineraliseerd water aan de industrie. Na het bijbouwen van de vierde productielijn is de fabriek nu in staat om 2.000 m3/u deminwater – bijna de inhoud van één olympisch zwembad – te leveren en is daardoor een van de grootste installaties ter wereld.

De installatie is volautomatisch en wordt vanop afstand bewaakt. Ze maakt gebruik van beproefde technologie en is duurzaam door het lage energiegebruik, de inzet van warmterecuperatie en een beperkte afvalwaterstroom. Het deminwater voldoet aan de strengste eisen zodat het geschikt is voor de modernste hoge druk stoomcentrales.

Water-link ontzorgt haar klanten op hoog niveau op het vlak van water en wil zo ook een meerwaarde zijn voor de nieuwe chemieprojecten in de haven, die recent werden aangekondigd.

www.water-link.be


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.