aqinvlakwaimproveddatabank.jpg

SECTORNIEUWS 26/11/2019

Databank voor waterpilots

Vlakwa/Vito lanceert met ondersteuning van Improved een databank met alle pilootinstallaties voor waterbehandeling en – zuivering die in Vlaanderen en Nederland voor derden beschikbaar zijn.

Het volledig implementeren van een nieuwe waterbehandeling of waterzuivering wordt niet zelden voorafgegaan door pilootonderzoek, waarbij de innovatie op relatief kleine schaal – van enkele tientallen liters tot enkele kubieke meters – wordt uitgetest. Momenteel is er bij onderzoeksinstellingen en technologieleveranciers een scala aan dergelijke pilotinstallaties beschikbaar, al worden zij niet allemaal even actief gebruikt.

De circulaire economie gaat verder dan alleen het circulair gebruik van water. Er moet ook een circulair gebruik van de beschikbare waterpilots nagestreefd worden. Want hoewel sommige pilotinstallaties volop gebruikt worden, staan andere in een hoekje te verkommeren.

Om meer en efficiënter gebruik mogelijk te maken lanceert Vlakwa/Vito, met ondersteuning van Improved, een databank met alle pilotinstallaties voor waterbehandeling en waterzuivering die in Vlaanderen en Nederland voor derden beschikbaar zijn. Het overzicht biedt van elke specifieke waterpilot de nodige technische details, contactgegevens en foto’s, en dankzij de zoekfunctie kan men eenvoudig selecteren op basis van type watertechnologie, organisatie of debiet. Bovendien kan eenieder zijn pilotinfrastructuur via de databank kenbaar maken.

www.improvedwater.eu


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.