75709732vlakwasanitatie.jpg

SECTORNIEUWS 25/11/2019

Vlaams-Nederlands kennisevent nieuwe sanitatie

Op 28 november vindt in het Nederlandse Hoeven een bijzonder grensoverschrijdend kennisevent plaats over nieuwe sanitatie, georganiseerd door Vlakwa/Vito, stichting Rioned en Stowa. Deelnemers krijgen informatie over de stand van zaken van de kennis- en technologieontwikkeling in Nederland en België.

Centraal of decentraal zuiveren van afvalwater? Een andere aanpak in buitengebied of in stedelijk gebied? Hoe kunnen we duurzamer omgaan met grondstoffen? Dat zijn vragen waar op vandaag nog niet altijd een pasklaar antwoord op is. Zowel in Vlaanderen als in Nederland wordt ervaring opgedaan met ‘Nieuwe Sanitatie’-projecten. Maximale kennisuitwisseling over de grenzen heen moet leiden tot meer inzichten en antwoorden op vragen zoal deze. Hoe afvalwater inzamelen? Hoe transporteren? Welke technologieën? Wat met de gewonnen reststromen?

Het event heeft als doel deelnemers te informeren over lopende projecten, te inspireren en opgedane technologische ervaringen te delen. Deelnemers zullen een mooi overzicht krijgen van lopende initiatieven rond Nieuwe Sanitatie in Vlaanderen en Nederland.

www.vlakwa.be


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.