aqinvlarioberlamont_1.jpg

SECTORNIEUWS 04/11/2019

Professor Jean Berlamont ontvangt Dunbar Medal

De European Water Association (EWA) heeft haar tweejaarlijkse Dunbar Medal toegekend aan professor emeritus Jean Berlamont.

De prijs wordt gegeven aan een persoon met een uitzonderlijke bijdrage in technische kennis en visie rond water, afvalwater en waterzuivering. Sinds de start in 1975 is de winnaar voor het eerst een Belg. Drie criteria werden in rekening gebracht: wetenschappelijke bijdragen, professionele activiteiten, en internationale samenwerking en activiteiten

Jean Berlamont heeft een sterk profiel voor elk van deze drie criteria. Zijn onderzoek was gericht op de dagelijkse praktijk, gedreven door sociale problematiek en technische uitdagingen. Tevens is hij de oprichter van de afdeling hydraulica aan de KU Leuven en ook van de laboratoria voor hydraulica aan UMSS in Bolivië en aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Hij was tevens visiting professor aan talrijke buitenlandse universiteiten en associate editor bij diverse tijdschriften, zoals the ASCE Journal of Hydraulic Engineering. Professioneel leverde hij een uitzonderlijke bijdrage aan de uitdagingen inzake waterbeheer en waterbouwkunde. Zo is hij onder meer de grondlegger van de Code van Goede Praktijk voor het ontwerp van rioleringstelsels in Vlaanderen. Hij stond ook mee aan de wieg van Vlario – het overlegplatform en kenniscentrum van en voor de rioleringswereld.

Deze Dunbar Medal zal aan Professor Jean Berlamont overhandigd worden tijdens de EWA Brussels Conference op 4 november 2019.

www.ewa-online.eu/calendar-detail/events/id-14th-ewa-brussels-conference-current-developments-in-eu-water-policy.html


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.