87667898watercircleworkshop.jpg

SECTORNIEUWS 08/10/2019

Watercircle.be-workshop focust op voedingsindustrie

Watercircle.be, het vroegere TNAV, is een van de trouwe partners van Aquarama Trade Fair. Ook dit jaar, op 24 oktober, organiseert het een workshop.

In de voedingsindustrie is proceswater van cruciaal belang om kwalitatieve etenswaren en dranken te kunnen produceren. Heel wat ondernemingen zijn op zoek naar innovatieve manieren om hun bedrijfsprocessen aan te pakken en hun aanpak te verduurzamen.

“Daarom richten we onze workshop dit jaar volledig op die sector”, vertelt Matthias Mertens, sinds dit jaar manager van watercircle.be. “Sowieso organiseren wij op de beurs elk jaar een workshop, die erop gericht is de innovaties en realisaties van onze leden en eigen projecten in de kijker te zetten, voor een breed publiek. De oriëntatie op de voedingssector is uiteraard geen toeval: in België situeren zowat de helft van de bedrijven zich in die industrie.”

“Deze workshop zal niet alleen extra publiciteit genereren voor onze partner Flanders’ Food, maar is ook een mooie gelegenheid om onze onderlinge samenwerking toe te lichten. We zullen ook stilstaan bij het COOCK-project (Collectief Onderzoek & Ontwikkeling en Collectieve Kennisverspreiding) : Sucr’eau.”

Flanders’ Food is het strategiegedreven platform dat een competitievere en duurzame agrovoedingsindustrie wil creëren door innovatie te stimuleren. De andere economische drivers van die belangenfederatie zijn het opnemen van maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid en de implementatie van een geconnecteerd en geïntegreerd agrovoedingssysteem.

Dat is cruciaal, want de voedingsbedrijven zien zich geconfronteerd met diverse uitdagingen, onder meer op het vlak van watergebruik en -hergebruik. “Voor hen is het niet zo evident om een zo stabiel mogelijke watervoorziening te creëren, terwijl de afzet van zoutconcentraten dan weer de mogelijkheden voor het hergebruik van water limiteert”, besluit Matthias Mertens.

Aquarama Trade Fair:

  • Donderdag 24 oktober 2019 I Brabanthal Leuven
  • Workshop “Duurzaam watermanagement in de voedingsindustrie”.
  • Deelnamekosten: 50 € exclusief btw voor leden watercircle.be, Flanders’Food, VMx en FEVIA, 100 € exclusief btw voor niet-leden, 25 € exclusief btw voor studenten

De vakbeurs “Aquarama Trade Fair” is gratis te bezoeken.

Om meer te weten over het programma: www.aquarama.be/nl/tradefair/programma.


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.