aqpnavkregelafsluiter.jpg

PRODUCTNIEUWS 10/07/2019

Intelligent waterbeheer in de smart city

Wereldwijd staan steden voor nieuwe uitdagingen op vlak van infrastructuur en milieu door de toenemende bevolkingsgroei. Een smart city of intelligente stad biedt tal van oplossingen voor die uitdagingen, denk bijvoorbeeld aan digitale en telecommunicatietechnologie├źn.

Drinkwater en afvalwater maken deel uit van de infrastructuur, realtimedata helpt de status van de distributiesystemen op een specifieke plaats en tijdstip vast stellen. Door het verzamelen van al die gegevens en opmaken van analyses worden waterkwaliteit en milieuvervuiling constant onder de loep gehouden; zoals optimaliseren en onderhouden van het distributienet, het garanderen van de waterkwaliteit, het beschermen van het milieu en water captatiegebieden rechtstreeks aan te pakken. Om waterschaarste in te perken is het belangrijk dat watermaatschappijen hun waterverliezen verminderen.

Gecontroleerd vanuit het SCADA-systeem (Supervisory Control And Data Acquisition) wordt er meer of minder kracht uitgeoefend op het diafragma om de neerwaartse druk te verlagen of verhogen. AVK heeft een regelafsluiter die kan communiceren met het SCADA-systeem waarin het diafragma volledig is geautomatiseerd. Op zijn beurt communiceert het met andere apparatuur, zoals watermeters, pompen op basis van realtimedata.

www.avkvalves.be/nl-be


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.