aqinvmmvlietmolenbeek.jpg

SECTORNIEUWS 26/06/2019

Al 142 ideeën voor beperking overstromingsrisico Vliet-Molenbeek

Sinds 26 maart zoeken de inwoners van Asse, Bornem, Londerzeel, Meise, Merchtem en Puurs-Sint-Amands online en offline naar manieren om het overstromingsrisico in hun streek te blijven verminderen. In het verleden zorgde de Vliet-Molenbeek al voor heel wat wateroverlast en ook vandaag blijft de kans op waterschade bestaan. Daarom lanceerde de VMM samen met dertien lokale, provinciale en Vlaamse overheden een participatieproject om nieuwe voorstellen te verzamelen en onmiddellijk ook een draagvlak te bouwen om ze te realiseren. Intussen zijn er al 142 ideeën.

De website vliet-molenbeek.riviercontract.be centraliseert alle informatie. Aan de hand van een online test kunnen de deelnemers hun kennis van overstromingen en hun overstromingskans testen. De test toont niet alleen de huidige overstromingskans, maar ook hoe die stijgt door de klimaatverandering. Op de website kunnen ze ideeën posten, steunen en bediscussiëren.

Daarnaast gaan de deelnemers ook live in gesprek. In mei en juni werden er vijf Vliet-Molenbeekfora georganiseerd, waar samen nagedacht werd over de overstromingsproblematiek in de streek.

Nog tot 30 juni kan men online meedenken over de 142 voorstellen.

vliet-molenbeek.riviercontract.be/p/overzicht


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.