72636155aquatech9.jpg

SECTORNIEUWS 12/06/2019

Brits waterleidingbedrijf brengt negen bedrijven samen met IoT-netwerktest

Een Brits waterleidingsbedrijf heeft een ambitieuze samenwerking met uiteenlopende partners opgezet om gegevens te combineren van zijn druk- en waterkwaliteitcontrole. De bedoeling is minder water te laten weglekken.

South East Water, een bedrijf dat 2,2 miljoen klanten in Zuid-Engeland van drinkwater voorziet, voert in 2000 huizen een test uit om allerlei gegevens samen te brengen en te analyseren. Het initiatief vloeit voort uit een volledige commerciële overeenkomst rond Narrowband Internet of Things (NBIot) met telecommunicatiebedrijf Vodafone UK.

In totaal zullen negen bedrijven bij de samenwerking worden betrokken, inclusief Vodafone UK, ATi en Syrinix, Xylem, Gutermann, Diehl, Sensus, ZTec en Honeywell.

De opzet van de samenwerking, met spelers uit de hele sector, is tests uit te voeren op de allernieuwste digitale watermeters, sensoren, geavanceerde analytica en telecommunicatiekanalen.

Volgens het waterleidingbedrijf kunnen de gegevens die op regelmatige basis van de digitale meters en sensoren binnenkomen “een revolutie inluiden voor de manier waarop we in de toekomst lekken zoeken en voorkomen, waardoor onderbrekingen in de bevoorrading verder worden beperkt en we ook minder water uit het leefmilieu hoeven te halen.”

Kortom, met deze gegevens zal het bedrijf lekken in de leidingen kunnen voorspellen en voorkomen voordat ze ontstaan.

www.aquatechtrade.com


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.