aqinvitoresourcitymechelen.jpg

SECTORNIEUWS 28/05/2019

ResourCity onthult chemische elementen in Mechelen

Tientallen enthousiaste jongeren zijn eind mei in de Mechelse binnenstad op zoek gegaan naar chemische elementen. De zoektocht kaderde in de lancering van ResourCity, een interactieve app die door de Vlaamse onderzoeksorganisatie Vito is ontwikkeld en die jongeren spelenderwijs warm zal maken voor chemie en circulaire economie. Op initiatief van de stad Mechelen en met Technopolis als partner/promotor is het spel nu helemaal op maat van Mechelen gemaakt.

Met de app kunnen de deelnemers – en er staat geen leeftijdsgrens op dit spel – in de stijl van Pokémon Go elementen ‘vangen’. Ze krijgen er dan meteen ook leuke (historische) weetjes bij en ze kunnen dat element verbinden met andere elementen om zo moleculen te bouwen.

De app ResourCity is een van de tools om jongeren warm te maken voor wetenschap en technologie en hun te tonen hoe die tot een meer circulaire economie kunnen leiden. De vraag naar en de nood aan STEM-experts (Science, Technology, Engineering en Mathematics) wordt steeds groter. Om jongeren extra te stimuleren om met ResourCity aan de slag te gaan, krijgen de spelers die het spel helemaal uitspelen, een gratis ticket voor Technopolis.

https://resourcity.vito.be/nl/home

https://vito.be/nl


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.