aqinwaterlinkhemelwaterplannen.jpg

SECTORNIEUWS 25/04/2019

Hemelwaterplannen voor gemeenten

Water-link kan voor gemeenten hemelwaterplannen uitwerken. De opmaak van een hemelwaterplan gebeurt op basis van verschillende kernvragen die zich opdringen. Door wijzigingen van wetgeving en de veranderingen in het klimaat en de maatschappij voldoen de historisch uitgebouwde systemen voor wateropvang- en transport niet altijd meer.

Water-link wenst als rioolbeheerder een versnelde evolutie te bekomen naar een veilig afvoersysteem en de zo gemaakte investeringen zoveel mogelijk af te stemmen op andere ruimtelijke processen. Het hemelwaterplan is een steeds veranderend document dat zich kan aanpassen naar de noden en eventuele ontwikkelingen van de stad/gemeente.

Het hemelwaterplan is opgebouwd uit vier delen. Het overkoepelende deel beschrijft de randvoorwaarden en de methodiek die werd gehanteerd om tot het hemelwaterplan te komen. De niet-technische samenvatting geeft een overzicht van het resultaat van het hemelwaterplan. Het inspiratieboek is een eerste teaser van hoe de technische vereisten uit het hemelwaterplan kunnen vertaald worden in diverse omgevingsontwerpen. De technische delen focussen op de uitdagingen die voorkomen en vormen zo de basis voor ontwerpers die een concreet project willen toetsen aan de technische eisen uit het hemelwaterplan.

www.water-link.be