aqdesotec.jpg

SECTORNIEUWS 19/04/2019

Desotec investeert fors in vierde innovatieve reactivatie-oven

Desotec, gespecialiseerd in industriële filtering, investeert 17,6 miljoen euro in de uitbreiding van haar circulaire zuiveringsoplossingen op industrieel niveau.

Op zijn site in Roeselare investeert het bedrijf in een vierde innovatieve, zelf ontwikkelde reactivatiefaciliteit. De installatie zal volgens de firma de grootste productiefaciliteit van Europa zijn, en voor Desotec een capaciteitsverhoging van 70% met zich meebrengen. Het bedrijf zal ertoe in staat zijn actieve kool afvalstromen te recycleren van klanten die deze vandaag laten verbranden of zelfs storten. Op die manier spaart Desotec het CO2-uitstoot equivalent van ongeveer 80.000 wagens per jaar uit voor haar klanten. Tegelijkertijd zorgt de investering voor sterkere verankering van de Europese productiebedrijven die zich door de zuiveringsoplossingen en diensten van Desotec zonder zorgen kunnen concentreren op hun productieprocessen.

Na een zilveren medaille voor ‘sustainability’ in 2017, kreeg Desotec onlangs van Ecovadis een gouden medaille voor ‘corporate social responsibility’.

www.desotec.com/nl