70918704waterenrioolbeheer.jpg

SECTORNIEUWS 12/04/2019

Water- en rioolleidingen beter in kaart

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en Informatie Vlaanderen werkten intensief samen om de locatie van water- en rioolleidingen beter in kaart te brengen. Daarvoor is de GRB-skeletoptie water- en rioolbeheer aangepast.

Via de GRB-skeletbestekken van Informatie Vlaanderen voeren landmeters in Vlaanderen steeds onderling compatibele metingen uit. In die samenwerking lag de focus op een uitbreiding van de GRB-skeletoptie water- en rioolbeheer.

De VMM werkte samen met Informatie Vlaanderen om de specificaties zodanig op te stellen dat de ingewonnen informatie naadloos in AWIS kan opgenomen worden. Maar daarbij stopte het niet. De specificaties zijn ook compatibel met het datamodel dat gebruikt wordt voor de leidinggegevens in het KLIP. Via een workshop werden de aangepaste specificaties ook afgestemd met de verschillende rioolbeheerders in Vlaanderen en het agentschap Wegen en Verkeer.

Bij werken wordt er steeds een as-builtplan opgemaakt volgens de GRB-skeletbestekken. Door de nieuwe specificaties zijn die nu ook compatibel met AWIS en IMKL.

Voor meer info zie onderstaande link.

https://overheid.vlaanderen.be/grb-skeletoptie-water-rioolbeheer-nieuwe-specs


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.