aqinvitocleangangadesk.jpg

SECTORNIEUWS 05/03/2019

Vito ondertekent ‘Clean Ganga Europe Desk’-akkoord

Tijdens de India EU-water forum, dat onlangs plaatsvond in de Indiase hoofdstad New Delhi, is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de ‘Clean Ganga Europa Desk’ in Brussel. De samenwerkingsovereenkomst tussen het India-EU waterpartnerschap (IEWP) en het Europese platform voor watervoorziening en hygiënetechnologie (WssTP) en het Indian Institute of Technology Kanpur en Vito versterkt de samenwerking tussen Europese en Indiase partners voor het opzetten van initiatieven voor de grootschalige sanering van de vervuilde Ganges.

De ‘Clean Ganga Europe Desk’ werd vorig jaar opgestart door Vito en het Indian Institute of Technology Kanpur en zal nu worden versterkt met de ervaringen van de IEWP en de WSSTP. De ‘Clean Ganga Europa Desk’ in Brussel centraliseert alle aspecten met betrekking tot waterbeheer in bedrijven en andere instellingen in Europa. Alle informatie over technologie, management, overheidsbeleid en ‘best practices’ worden gestructureerd en goed gecoördineerd aan India doorgegeven. Bovendien kunnen we met dat initiatief de drempels voor de samenwerking tussen bedrijven uit Europa en India verlagen. Wij openen hiermee ook deuren voor de Europese industrie op het gebied van waterbeheer.

https://eeas.europa.eu/delegations/india/58052/4th-india-eu-water-forum-steps-cooperation-between-two-water-resources-management-india_en


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.