aqinvlakwavlaanderencirculair.jpg

SECTORNIEUWS 01/02/2019

Waterprojecten met de steun van Vlaanderen Circulair

Vlaanderen Circulair heeft onlangs 53 nieuwe goedgekeurde circulaire economieprojecten bekendgemaakt. Samen zijn ze goed voor 4,656 miljoen euro. Die lijst telt ook zes watergerelateerde projecten, waaronder het Total Value Wall project, een project rond muurtuinen met innovatief waterhergebruik waarvan de indiening ondersteund werd door Vlakwa.

‘Bouwen op/aan gezonde Bodem’ is een project ingediend door Immoterrae, dat wijst op meer inzetten op het vrijwaren en het herstel of zelfs verbetering van de ecosysteemdiensten van de bodem.

Inagro’s project heet ‘De Eendenkroos Waardeketen’. De organisatie accentueert het implementeren van een waardeketen voor eendenkroos, een vrij op het water drijvende waterplant.

Met ‘De Kruit(Water)Fabriek: innovatieve watercyclus op lokaal niveau’ toont hoe Aquafin samen met Zenneveen, Stad Vilvoorde en NuReSys een innovatieve watercyclus ontwikkelt op de site van de Kruitfabriek (Vilvoorde), waarbij het afvalwater lokaal wordt behandeld en hergebruikt, en ook grondstoffen uit het water worden teruggewonnen.

Muurtuin bvba koos voor ‘Total Value Wall’, een innovatieve multidisciplinaire verticale muurtuin. Dat systeem fungeert als een volwaardige bouwschil met heel wat bouwtechnische. Daarnaast kan de muurtuin een bijkomend voordeel genereren door uitbreiding van het systeem waarbij grijs water wordt gezuiverd tot water voor laagwaardige toepassingen.

Biogas Bree diende het project ‘UNIR’ in. Dat centraliseert en standaardiseert spuiwater uit de chemische luchtwassers van biogasinstallaties en varkensstallen in Limburg.

‘Water on Stage’ van Vito wenst water op een slimme en schone manier weer meer te integreren in het stedelijk weefsel.

Voor meer info zie onderstaande url.

https://vlaanderen-circulair.be/nl/doeners-in-vlaanderen


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.