aqinwatercircleami.jpg

SECTORNIEUWS 08/11/2018

Vijftiende editie Academia Meets Industrie

Op 6 december 2018 organiseert watercircle.be in de Faculty Club van KU Leuven de 15e editie van Academia Meets Industry. Het namiddagevent omvat twee voordrachten en het klassieke programma van de watertechnologieprijs.

Michael Chys van UGent zal het hebben over ‘Het expertisecentrum VEG-i-TEC en de proeftuin Voeding – Water’. VEG-i-TEC is een proeftuin om de productieprocessen van de groente- en aardappelverwerkende industrie te innoveren en te optimaliseren met oog op product (kwaliteit), maar ook met nadruk op energie- en watermanagement. Door een nauwe samenwerking met die industrie, alsook met machinebouwers en technologieleveranciers, wordt naast de mini-voedingsfabriek een bijhorende waterbehandelingsruimte gebouwd zodat bedrijven op representatieve schaal alternatieve en innovatieve technologieën kunnen testen.

Charlotte Boeckaert van Vlakwa geeft meer uitleg over het Interreg-project ‘Water Test Network’. Dat project beoogt een internationaal netwerk van testcentra te realiseren waarin technologieleveranciers hun innovatie in een reële setting kunnen demonstreren, finetunen en valideren. Testcentra zijn onder andere een drinkwaterproductiecentrum, een communale afvalwaterzuiveringsinstallatie, een melkveebedrijf, een ziekenhuis en VEG-i-TEC. KMO’s uit Noordwest-Europa krijgen via innovationvouchers toegang tot het testcentrum van hun keuze. Deelnemende landen zijn Nederland, Frankrijk, Schotland, Duitsland en België.

Na de voordrachten wordt gefocust op de watertechnologieprijs en is er een speeddating voorzien met studenten van hogescholen en universiteiten.

www.watercircle.be/activiteiten-watercircle-be/item/484-ami-en-speeddating


Registreer u gratis:

  • Volledige artikels lezen
  • Aquarama ontvangen per post en online lezen
Registreer