aqinpurazurwaterzuiveringsinstallatie.jpg

SECTORNIEUWS 09/07/2018

Purazur bouwt nieuwe waterzuiveringsinstallaties voor NMBS en Belgoprocess

Purazur, een filiaal van de DEME Groep gespecialiseerd in waterzuivering, bouwt nieuwe waterzuiveringsinstallaties voor de NMBS in Antwerpen en Belgoprocess in Dessel.

Bij de NMBS gaat het om de bouw van een nieuwe installatie voor de tractiewerkplaats in Antwerpen-Noord, waar onder meer locomotieven worden onderhouden en gereinigd. De installatie vervangt de bestaande waterzuiveringsinstallatie. Purazur staat in voor het ontwerp en de bouw, alsook voor het onderhoud gedurende vier jaar. Onder meer de inpasbaarheid in een compacte ruimte en het robuuste ontwerp van de hoogkwalitatieve installatie waren doorslaggevende factoren bij het toekennen van het contract. De nieuwe installatie zal in gebruik worden genomen in het najaar van 2018.

Bij Belgoprocess in Dessel, een dochteronderneming van de overheidsinstelling NIRAS, de nationale Instelling voor Radioactief Afval en Verrijkte Splijtstoffen, ontwerpt en bouwt Purazur een nieuwe waterzuiveringsinstallatie voor de behandeling van stikstofhoudend, radioactief afvalwater.

www.deme-group.com/purazur