aqiniwawro.jpg

SECTORNIEUWS 28/02/2018

Nieuw rapport toont mogelijkheden aan om afvalwater wereldwijd in acht steden te hergebruiken

Een nieuw rapport van Steden steunen om de hergebruikrevolutie te leiden, ‘Afvalwater: kansen voor hergebruik’, gepubliceerd door de Internationale Watervereniging en OFID (het OPEC Fonds voor Internationale Ontwikkeling) pleit voor krachtdadige, dringende en grootschalige actie om de behandeling, het hergebruik en de recyclage van afvalwater drastisch te laten toenemen. Het rapport benadrukt dat steden, de motoren van de globale economie, deze grondstoffenrevolutie moeten leiden en zo naar een circulaire economie moeten toewerken.

Afvalwater is een wereldwijd probleem. Vandaag wordt ongeveer 80% van het afvalwater onbehandeld in rivieren, meren en oceanen geloosd.

Het rapport belicht acht steden die allemaal gebukt gaan onder hun eigen uitdagingen rond water en afvalwater en die allemaal andere oplossingen uitwerken om er iets aan te doen. Die oplossingen kunnen ook in andere steden nuttig zijn. Die steden zijn Akaba (Jordanië), Bangkok (Thailand), Peking (China), Madras (India), Durban (Zuid-Afrika), Kampala (Uganda), Lima (Peru) en Manila (de Filipijnen).

www.iwa-network.org


Registreer u gratis:

  • Volledige artikels lezen
  • Aquarama ontvangen per post en online lezen
Registreer