aqinimprovedonderzoeksinfrastructuur.jpg

SECTORNIEUWS 16/02/2018

Improved wil wereldwijd een uniek onderzoeksinfrastructuur opbouwen

Over de hele wereld een onderzoeksinfrastructuur opbouwen om integraal onderzoek te verrichten naar proceswaterzuivering uit diverse waterbronnen. Dat is het doel van het project Improved, dat staat voor Integrale Mobiele Proceswatervoorziening Voor een Economische Delta. Daardoor zou de invloed van geleverde proceswaterkwaliteit op het industriële productieproces kunnen worden gemeten.

Improved wil dat realiseren met een installatie die mobiel en plug-and-play is. Op die manier kan de dynamiek van variërende bronwaterkwaliteit en variërende procescondities worden onderzocht. De makkelijk verplaatsbare installatie moet door onderzoek bedrijven helpen om integraal waterbeheer rond hun eigen site te ontwikkelen. De eerste demo’s zijn gepland bij BASF, DOW en Yara. Het onderzoekstraject loopt drie jaar. Het ontwerp en de bouw van de mobiele installatie gebeurt tijdens het eerste jaar. Daarna zal de installatie op locatie toelaten om verschillende technologische watervragen te behandelen.

Het project is een initiatief van tien partners die zich inzetten voor een duurzame aanpak van de industriële proceswaterketen. Het wordt gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen- Nederland.

www.improvedwater.eu


Registreer u gratis:

  • Volledige artikels lezen
  • Aquarama ontvangen per post en online lezen
Registreer