dsc0200.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEKEN  
Aquarama 106 – december 2024
Slimme waternetwerken door AVK Belgium

“Met compactheid, vervangbare batterijen en een krachtig communicatieprotocol maken we het verschil,” vertelt Technical Manager Stijn Meirlevede.

atiq45ssewer.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEKEN  
Aquarama 105 – oktober 2024
Snelle detectie van waterstofsulfide essentieel voor rioleringen

Medewerkers die worden bevangen door de geur van rotte eieren: je wil het als waterzuiveringsbedrijf niet meemaken. Een krachtige detectie van waterstofsulfide is dan ook van het grootste belang. Elscolab speelt hierop in met de LOGAZ H2S-sensor van de Franse fabrikant Ijinus. Daarnaast verdeelt de specialist in meet-, regel- en laboratoriumapparatuur sinds kort ook het uitgebreide gasdetectie-assortiment van ATI.

img5675.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEKEN  
Aquarama 105 – oktober 2024
KROHNE optimaliseert afvalwaterbeheer van Ieperse brouwerij

Voor brouwerijen is intelligent afvalwaterbeheer een absolute must. Ook Leroy Breweries, een gevestigde waarde in het Ieperse ondernemerslandschap, zet daar sterk op in. De familie Leroy contacteerde sensorfabrikant KROHNE om de kwaliteit van de afvalwaterstromen te egaliseren en het lozingswater beter te controleren. “Dat zal sowieso leiden tot een aanzienlijke vermindering van onze lozingsheffing”, beseft medezaakvoerder Karel Leroy.

clfotosinwatec170524web8919.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEKEN  
Aquarama 105 – oktober 2024
In-site productie van monochlooramine

INWATEC heeft het innovatieve INWATROL adplus-toestel ontwikkeld voor de in-situ productie van monochlooramine. Sinds eind 2023 wordt het toestel al gebruikt door INWATEC-klanten in Duitsland. Het systeem is nu ook goedgekeurd voor gebruik in België en Nederland en kan voortaan met andere woorden ook aan Benelux-klanten worden aangeboden.

afbeeldingvegapulsc11.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEKEN  
Aquarama 105 – oktober 2024
Meer inzicht in overstromingen dankzij standalone radarmetingen

De eerste helft van 2024 was nat. Heel nat. Rivieren traden herhaaldelijk buiten hun oevers en verschillende regio’s in Vlaanderen kampten, soms meerdere malen, met wateroverlast en overstromingen. In de toekomst wordt verwacht dat dergelijke weersgerelateerde incidenten zich enkel maar vaker – en extremer – zullen voordoen. Om daarop te anticiperen houdt de Vlaamse Milieumaatschappij het niveau van de waterlopen onder haar bevoegdheid steeds nauwer in de gaten. Dat gebeurt onder meer met radarmetingen van VEGA.